Quercetin

Quercetin är en antioxidant som visat sig ha flera goda hälsoegenskaper och brukar kallas allergikernas vän. Quercetin tillhör en grupp av vegetabiliska pigment som kallas flavonoider (som tillhör undergruppen flavonoler) och är ett naturligt och vanligt gult färgämne i växter, frukter, blommor och grönsaker.

Studier pekar bland annat på minskade symtom vid allergibesvär och förkylningar. Quercetin fungerar som en antihistamin (det vill säga en histaminhämmare) och kan bidra till att stabilisera de celler som frisätter histamin i kroppen och därmed ha en anti-inflammatorisk effekt.

I provrör förhindrar quercetin immunceller från att ge ut histaminer, kemikalier som orsakar allergiska reaktioner. På grund av detta tror forskare att quercetin kan bidra till att minska symtom på allergier, inklusive rinnande näsa, rinnande ögon, nässelfeber, nässelutslag, astma, hösnuva och svullnad av ansikte och läppar. Quercetin finns i frukt och grönsaker samt som tillskott.

Ett team av kanadensiska forskare har satt sitt hopp till quercetin, denna flavonoid från växter. Dr. Michael Chrétien, en känd forskare vid Clinical Research Institute i Montreal, tillsammans med sin medforskare, den kongolesiska forskaren Majambu Mbikay, väntar för närvarande på godkännande för att skicka ett läkemedel (härledd från växter) till Kina för kliniska prövningar som kommer att testas mot det nya coronaviruset.

Även om detta skulle vara den första kliniska studien som testade quercetin mot COVID-19, har naturliga hälsoexperter länge krediterat detta naturliga växtpigment med förmågan att hantera olika virus. Faktum är att Dr. Chrétien beskriver quercetin som ett ”bredspektrum antiviralt” som har visats i studier vara effektiva mot sådana formidabla sjukdomar som SARS, ebolaviruset och Zika-viruset.

Köp Quercetin här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook