Milk Thistle Complex – mariatistelextrakt och maskrosrot 60 kapslar

Milk Thistle Complex

Produktinformation: 60 kapslar

Varje tablett ger 300 mg extrakt av mariatistel och 150 mg maskrotspulver. Mariatistelextrakt innehåller 80% silymarin.

Maskrosrot (Taraxacum officinale F. H. Wigg). Extrakthalt: 5:1.

Ingredienser. Mariatistelextrakt (Silybum marianum), maskrosrotpulver (Taracacum Officinale), fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), kapsel (hyproxipropylmetylcellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror)

Allmän information – Maskros, Taraxacum Officinale har en långvarig tradition som medicinalväxt inom folkmedicinen över hela världen. Den används traditionellt framförallt för sin njur- och leverstärkande funktion. Har även en allmänt blodrenande förmåga och stärker kroppens matsmältningsförmåga. Växten är en mångformig växt som uppdelats på ett stort antal småarter.

Använda växtdelar: Rot.

Maskros innehåller: Glykosiden taraxacin – diuretisk verkan, inulin, tanniner, triterpener (inklusive taraxol och taraxsterol), fytosteroler, fettsyror, kolin, asparagin, pektin, fenoliska syror, vitaminer, kalium.

I roten inulin (upptill 25 %). Inulin är en kolhydrat (polysackarid) som räknas som en kostfiber då den inte bryts ned i mag-tarmkanalen. Inulin består av kedjor av fruktos, som avslutas med en glukosenhet. Inulin förbättrar njurens filtreringsförmåga, den glomerulära filtrationshastigheten (GFR). Detta på grund av att inulin inte tillverkas av kroppen och varken bryts ner eller reagerar med andra ämnen. Inulin ökar kalcium och magnesium återabsorptionen i njurarna. Den anses även främja tillväxten av goda intestinala bakterier.

Terapeutisk användning

Kronisk och akut hepatit (600-900 mg/dag)

Levercirros (600-900 mg/dag).

Tillfälliga magbesvär

Magsår

Magkatarr

Stressat matsmätningssystem (600 mg/dag 3-9 månader)

Gallbesvär

Nedsatt leveravgiftning

Förbehandling – översyrlighetsrelaterade tillstånd.

Symptom (leverstress)

Depressioner

Migrän

Allergier

Känslighet för starka dofter

Uppsvälldhet

Gasbildning

Matöverkänslighet

Bukfetma

Ökad risk för leverstress

Människor med cystisk fibros, tarmsjukdomar.

Människor med lipidomsättningsproblem.

Stort intag av fleromättade och oxiderade fetter.

Rökare och hårt tränande idrottsmän.

Människor med nedsatt sköldkörtelfunktion.

Diabetiker.

Hög alkoholkonsumtion

Hög läkemedelskonsumtion

Köp här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook