curaMin

curaMIN – när dina leder behöver hjälp.

Erfarenhet och klinisk dokumentation visar att 9 av 10 upplever god effekt av curaMIN. Sedan lanseringen i USA, 2010 har curaMIN vunnit 30 olika utmärkelser, däribland som bästa kosttillskott vid ledbesvär. curaMIN innehåller två unika extrakt, BCM95 – världens mest väldokumenterade lättupptagliga extrakt av Gurkmeja och BosPure – ett högkoncentrerat extrakt av Boswellia som förstärker effektenGurkmeja (BCM95) hjälper till att skydda våra leder och bidrar därigenom till bibehållen ledhälsa. Boswellia (BosPure) stödjer dessutom ledens komfort och rörlighet.

Erfarenhet och klinisk dokumentation visar att 9 av 10 upplever en god effekt av curaMIN. Det tillsammans med den snabba effekten – ofta inom en till två veckor – har gjort curaMIN till den mest belönade ledprodukten i amerikansk hälsofackhandel.

Köp här…

 

Innehåll curaMIN Forte 2 kapslar 3 kapslar
BCM95 (Curcumin) 500 mg 750 mg
varav curcuminoider 440 mg 660 mg
BosPure (Boswellia) 500 mg 750 mg
varav AKBA 50 mg 75 mg
(acetyl-11-keto-ß-boswellic acid)

 

Lederna: curaMIN används framförallt för att hjälpa slitna och ömma leder och muskler. Kliniska studier och lång erfarenhet visar att de ingående örterna bidrar till att skydda kroppen mot oxidativ stress, ett förstadium till inflammation, samtidigt som funktionen hos kroppens immunsystem normaliseras. Två viktiga faktorer som bidrar till hälsosamma leder och därmed till ledernas rörlighet, flexibilitet och funktion.

Magen: curaMIN har också, framförallt på grund av sitt innehåll av Boswellia en skyddande, lugnande effekt på matsmältningssystem, slemhinnor och tarm.

Gurkmeja (BCM95) hjälper till att skydda våra leder och bidrar därigenom till bibehållen ledhälsa. Bidrar också till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress och till att bibehålla immunsystemets normala funktion. Boswellia (BosPure) stödjer dessutom ledens komfort och rörlighet samt har en skyddande och lugnande effekt på matsmältningssystem, slemhinnor och tarm.

curaMIN innehåller inga emulgeringsmedel, svartpepparextrakt eller andra ämnen som kan ökar risken för interaktioner med läkemedel. Erfarenhet och djurstudier visar att curaMIN Forte i normal dos – upp till 3 kapslar per dag varken påverkar blödningstid eller blodtryck. Baserat på lång erfarenhet från framförallt USA bedöms risken för interaktioner med andra läkemedel som mycket liten.

Även risken för biverkningar bedöms som mycket låg. Enstaka fall av allergi och hudutslag finns rapporterat. De allra flesta upplever att curaMIN har en gynnsam effekt på mage och tarm, men det finns enstaka personer som kan känna av besvär i form av illamående och gasbildning. Besvär som oftast är övergående.

BCM95® – världens mest väldokumenterade, lättupptagliga, rena, Gurkmejaextrakt.

BCM95 har utvecklats och kliniskt dokumenterat under mer än 15 år.

Det som skiljer BCM95 från alla andra extrakt av Gurkmeja är innehållet av Turmeroner – de naturlig t förekommande eteriska oljorna i Gurkmeja. Fettsyror som i upprepade kliniska studier visat sig ha en helt avgörande roll för upptaget av fria curcuminoider, de aktiva ämnena i Gurkmeja.

Innehållet av Turmeroner bidrar till att BCM95 upplevs kroppsvänligt och att det därför kan tas upp på ett naturligt sätt – utan några främmande tillsatser. Det studierna bl.a. visar är att de aktiva ämnena i BCM95  tas upp snabbt och stannar kvar länge i kroppen – över 8 timmar.

Upptaget förstärks ytterligare när BCM95 kombineras med BodPure.

BosPure® – ett lättupptagligt och högkoncentrerat extrakt från vildväxande Boswellia.

Liksom BCM95 så är BosPure resultatet av ett flerårigt forskningsprojekt som lett fram till att BosPure är 5 gånger mer koncentrerat jämfört med ett standardextrakt.

Boswellia har ett komplext innehåll av olika Boswellia syror, en del antiinflammatoriska, medan andra faktiskt motarbetar den skyddande och lindrande effekten. En av dessa negativa Boswellia-syror är ß-Boswelic acid som utgör ca 30% av innehållet.

Arjuna startade därför tidigt ett forskningsprojekt vars mål var att, på ett naturligt sätt, helt avlägsna ß-Boswelic acid samtidigts om halten av det viktigaste ämnen AKBA ökades.

Projektet lyckades, AKBA (acetyl-11-keto-ß-boswellic acid), som står för ca 90% av effekten kunde ökas fem gånger, från 2 till 10%.

Resultatet blev BosPure – ett kliniskt dokumenterat, högkoncentrerat extrakt. Ett extrakt som är aktivt i sig själv men som dessutom arbetar i synergi med BCM95.

Detta är denna synergistiska effekt som förklarar den snabba och tydliga effekten av kosttillskottet curaMIN.

Köp här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook