Acai bär

Acaipulvret från The raw chocolate co har en delikat, rik smak och en svag doft av björnbär och choklad – plus ett imponerande näringsinnehåll. Acai, små purpurfärgade bär från Sydamerikas regnsskog är rika på antioxidanter, fleromättade fettsyror, protein och fibrer.

Acai – är en art av palm i av släktet Euterpe som ger specifika acaifrukter. Acaifrukten innehåller (torkad pulver) 260 mg kalcium, 4,4 mg järn, och 1002 IE vitamin A, asparaginsyra, och glutaminsyra. Fetthalten i acaí består av oljesyra (56,2% av totala mängden fett), palmitinsyra (24,1%) och linolsyra (12,5%). Açaí innehåller också polyfenoler såsom procyanidin och vanillinsyra, syringinsyra, p-hydroxibensoesyra, protocatechuic syra, och ferulasyra. Acaipulver innehåller även tolv flavonoid-liknande föreningar, däribland homoorientin, Orientin, taxifolin deoxyhexose, isovitexin, scoparin samt proantocyanidiner (12,89 mg/g).

Så mycket gott man kan göra med dessa näringsrika antioxidanter

Mer info + recept kommer snart…

Köp Acai bär här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook