Propolis – en superprodukt från naturen

Certifierad som BÄSTA propolis tinktur 

Propolis är ett naturligt näringsrikt ämne som samlats in av honungsbin från knoppar och träd. Propolis innehåller kåda, eteriska oljor, vaxer och bioflavonoider.

Propolis är en unik produkt med många intressanta näringsämnen, runt 300 olika ämnen har kunnat spåras i propolis. Bland annat är propolis rikt på flavonoider, som fungerar som antioxidanter och skyddar mot fria radikaler. Propolis har många egenskaper som gjort det historiskt populärt i förkylningstider, men även som ett dagligt tillskott av extra näring.

Honungsbin hämtar propolis från bland annat kådan från tall och gran, hartsöverdraget på knoppar av lövträd samt pollen och frön, som ihop med binas saliv tuggas samman till små bitar. Propolis har historiskt sett använts som naturmedel inom många kulturer för dess hälsofrämjande egenskaper.

Bakteriedödande egenskaper

Bina använder propolis för att täta springor i deras bostäder. Den propolis som bina samlar från varierade växter verkar vara den bästa. Studier har visat att propolis har både svamp, virus och bakteriedödande egenskaper samt har effekt på antibiotikaresistenta bakterier.

Propolis har en lång traditionell användning inom flertalet kulturer för dess näringsrika innehåll och hälsofrämjande egenskaper. Propolis har historiskt sett använts av människor runt om i världen som skydd mot virus och bakterier. Propolis är populärt att både använda invärtes och utvärtes. Med ett kosttillskott av propolis får du i dig flertalet vitaminer som bland annat vitamin E, vitamin A samt flertalet B-vitaminer, alla mineraler, flertalet aminosyror samt flera bioflavonoider.

Propolis goda egenskaper och effekt gör att det blivit populärt som hälsokost i form av kapslar, tabletter, och tinktur, att använda som ingrediens i kräm, salva och hårvårdsprodukter för dess fuktgivande och mjukgörande egenskaper, i halstabletter vid halsont och förkylning och som ingrediens i tandkräm. Dessutom är droppar av propolis populärt att använda som munskölj vid irriterat tandkött. Propolis kan även användas i matlagning och bakning.

Propolis har inga direkt kända biverkningar den kan ge upphov till allergiska reaktioner om man är överkänslig mot bin, biprodukter eller någon av de växter som ingår i produkten.

Propolis är oerhört hälsosamt och har visat sig ha effekt på antibiotikaresistenta bakterier. Den hjälper mot både bältros, munherpes och är en effektiv behandling vid olika svampinfektioner. 

Binas produkter är värdefull för människors hälsa och räknas som functional food.

Propolis har väldigt intressanta egenskaper när det gäller sårläkning, antibakteriell effekt och även anti-viruseffekt men det är ont om högkvalitativa propolisprodukter i världen. De flesta länder saknar en standard för propolis vilket innebär att producenterna inte vet hur de ska hantera den. Men den vi säljer hos Naturligt vis tillverkas i enlighet med de striktaste europeiska normerna, förordningarna och kvalitetsnormerna och kontrolleras ständigt i Tyskland. På grund av detta kan vi garantera bästa premiumkvalitet. Som jämförelse fanns det många produkter i kategorin ”Propolis”. Dessa utsattes för en produktjämförelse av det tyska institutet för produktkvalitet. Vår propolis presterade över genomsnittet och framträdde som jämförelsevinnaren!

Propolis vid Pollenallergi 

I och med att man vid intag tillför kroppen naturligt pollen sägs pollenallergi kunna lindras. Man ska dock börja med en mindre dos för att succesivt öka till en optimal dos. För att lindra pollenallergiska besvär behöver bipollen ätas i god tid före och under hela pollensäsongen. Att äta honung och färsk bivax sägs ha liknande effekt. Man liknar effekten av bi pollen med allergi vaccination, vilket skapar motstånd mot ett allergen så att kroppen reagerar mindre när pollensäsongen är här.

Pollen för prostatabesvär

Honung är den biprodukt som är mest populär idag eftersom honung haft och har en självklar roll inom folkmedicinen. Att ta en tesked honung i varmt vatten eller te för hosta känns lenande för halsen. Honung har antibakteriella och sårläkande egenskaper

Bin samlar också på pollen som är en källa till protein och näringsämnen som till exempel kan lindra prostatabesvär och pollenallergi. Pollen innehåller även aminosyror, vitaminer, mineraler och fenoler. Ett gram pollen kan innehålla 300 000 pollenkorn. Bina samlar in cirka 30 kilo pollen per säsong och samhälle.

Köp Propolis tinktur här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook