LipoSomal Vitamin C+

LipoSomal Vitamin C+ består av miljontals mikroskopiska bubblor (liposomer) fyllda med C-vitamin som omges av skyddande fosfolipider (non-GMO lecithin), samma ämne som cellmembranen består av och i sig, ett viktigt näringsämne.

Liposomer är som kopior av cellerna och navigerar sig oskadda genom matsmältningssystemets alla hinder direkt till de celler som bäst behöver det, där innehållet släpps ut. Upptagningen är jämförbar med injicerat C-vitamin och nu får du det dessutom i en hög dos – hela 1000mg. Vanlig C-vitamin i annan form (t.ex. tabletter), tas inte alls upp av kroppen i en lika hög mängd.

  • Bidrar till ett normalt fungerande immunsystem
  • Skyddar cellerna mot oxidativ stress

C-vitamin  är ett viktigt näringsämne för människor och de flesta andra djurarter. Vitamin C räknas till de vattenlösliga vitaminerna. Vitamin C är känslig för oxidation och tål inte för mycket ljus, värme och syre. Järn, koppar och alkaliska lösningar ökar oxidationen av vitamin C. Människan är tillsammans med apor, lemurer och marsvin en av de få djurarter på jorden som själv inte kan tillverka vitamin C eftersom vi saknar enzymet L-gulanolaktonoxidas. Den dagliga produktionsförmågan hos de flesta djurarter ligger på ca 75-100 mg per kroppskilo. C-vitamin är en av våra mest välkända antioxidanter och är synnerligen effektiv för att bygga upp kroppens immunförsvar.

LipoSomal Vitamin C+ innehåller:

· Destillerat vatten
· Magnesium-L-askorbat
· Fosfolipider (non-GMO sojalecitin)
· aromämne (naturlig apelsinsmak)
· L-askorbinsyra
· Zink L-askorbat
· konserveringsmedel (Kalciumsorbat)
· sötningsmedel (98% Steviolglykosider)
· Natriumselenit

Dosering

5ml om dagen, eller enligt ordination.
Rekommenderad dos bör ej överskridas.

 
Share this...
Share on Facebook
Facebook