Monsooned Coffee – Robusta, Indien

Visste ni att kaffe är mycket hälsosamt? Den mest imponerande fördelen med kaffe är att den främjar kognitiv hälsa, skyddar det kardiovuskulära systemet, reducerar riskerna att drabbas av diabetes, är ett stöd i ansträngningar med viktnedgång, ökar energinivåer, maximerar fitness ansträngningar, optimerar metabolismen och skyddar mot flera olika typer av cancer.

 
Kaffebönor innehåller flera viktiga organiska komponenter och näringsämnen, inklusive en rad B-vitaminer, bl a riboflavin, pantonen syra och niacin, liksom kalium, mangan och magnesium. Och kanske viktigast av allt, det innehåller coffein, vilket har en hel rad hälsofrämjande egenskaper när man konsumerar det med moderation och under rätt tid under dagen, d v s mellan 09:00 – 12:00 eller mellan 13:00 – 17:30 d v s efter kroppens frisättning av hormonet kortisol, också kallat “stresshormon” är som störst mellan 08:00 – 09:00. Kortisoluppsving inträffar vid 08:00 – 09:00 och 15:30 – 18:30, annars riskerar man att behöva mer och mer för att få samma effekt.

Forskare har kommit underfund med att kortisoluppsving även ökar direkt efter att man vaknat oavsett vilken tid på dygnet man vaknar och man bör därför vänta en timma innan man dricker sitt morgonkaffe.

Mjuk och len i smaken, finns ingen beskhet.

Köp organiska kaffebönor här

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook