Cormin Korallkalk

Finmalda havsmineraler från korall.

Cormin bygger på en gammal fin Japansk tradition från ögruppen Okinawa. Man har på dessa öar sedan urminnes tider använt sig utav havsmineraler från korall som mineralkälla.

Cormin är naturliga mineraler från vårt eget ursprung, havet. Innehåller rika mängder Kalcium- och Magnesiumkarbonater och en del spårämnen. Helt smak- och luktfritt vilket gör att det därför varken påverkat smak eller lukt på mat. Godkänt som naturligt livsmedeltillskott i Japan, grundat på deras “Food Hygiene Law”.

Magnesium behövs för att kroppen skall kunna ta upp kalcium. Magnesium styr nämligen upptaget och utnyttjandet av kalcium. Kalcium och magnesium samarbetar och utan magnesium lagras kalcium istället i vävnaderna och inte i skelettet, därav benskörhet. För mycket kalcium kan vara direkt skadligt ifall man inte får i sig magnesium i tillräcklig mängd. Kalcium kan, vid brist på magnesium, göra att vävnader, organ och leder förkalkas (även hjärnan). Magnesium bidrar till att förhindra dessa kalkavlagringar och ser till att kalken hamnar där den ska.
Man säger att magnesium är absolut nödvändigt i över 300 biokemiska processer i kroppen, bl.a matsmältning, energiproduktion och ämnesomsättningen av protein, fett och kolhydrater. Nästan alla enzymreaktioner i kroppen är beroende av magnesium för att fungera.

Din kropp behöver ha balans mellan magnesium och kalcium för att kunna fungera som den ska. Enligt vetenskpliga källor, är det bra att inta mer magnesium än kalcium, med en ratio på ca 2:1. Cormin är färdigbland i perfekt relation till vartannat.

Alla mineraler och vitaminer samarbetar med varandra och är varandras antagonister eller synergister. Vad gäller D-vitamin så är den beroende av andra näringsämnen för att kroppen ska få ett fullgott upptag, precis som att till exempel C-vitamin hjälper till att öka upptaget av järn. I detta fallet krävs följande: Magnesium krävs för att öka upptaget av kalcium i tarmen, kalcium behövs för att föra ut D-vitamin i blodbanan, och K2 och bor behövs för att hjälpa D-vitamin in i benstomme/skelett. För optimalt upptag och omsättning av D-vitamin så behövs alltså alla dessa näringsämnen (Magnesium, kalcium, K2 och D-vitamin. Bor är sällan en brist och behövs vanligen inte)

Kalcium

Kalcium är nödvändigt för bildning av ben och tänder, för att blodet ska koagulera och för nervfunktionen. Brist kan ge hämmad tillväxt. Långvarig brist kan eventuellt ge benskörhet (osteoporos).

Rekommenderad daglig dos för Cormin: 800mg. Under den andra hälften av graviditeten och under amningsperioden, öka till 900mg. Behovet stiger också med åldern. 2 krm Cormin ger 722mg ren kalcium.

Magnesium

Magnesium aktiverar enzymer och är nödvändigt för kroppens proteinsyntes och kalciumomsättning. Brist på magnesium kan ge hämmad tillväxt, beteendestörningar, störningar i hjärtfunktionen.

Rekommenderad daglig dos: 280mg för kvinnor och 350mg för män. 2 krm Cormin ger 56mg ren magnesium.

Användning:

Som mineraltillskott: Rör ner Cormin i ett glas vatten.

Som mat tillsats: Strö Cormin över maten före tillagning och du får en minerlarik kost.

Vid Bakning: Strö Cormin direkt i degen. Du får ett utmärkt bröd rikt på mineraler.

INGREDIENSER

Kalciumkarbonat (CaCo3), Magnesiumkarbonat (MgCo3).

Innehållsdeklaration:

Aktiva ingredienser per 2 kryddmått:

Kalcliumkarbonat                    1804,0mg

Magnesiumkarbonat                  140,4mg

Dosering:

2 kryddmått om dagen eller efter ordination. Rekommendationer bör ej överskridas.

Förpacknig: 1 påse med 400 Cormin refill pulver.

Förvaras: Svalt och torrt..

Rekommendationer RDI              DRI per 2 krm

Kalcium 1800mg                               20,0-350mg

Magnesium 280-350mg               20,0-16, 0%

* Dagligt referensintag (DRI) /referensintag (RI)

Köp Cormin 400g här

Köp Cormin 1000g här

Share this...
Share on Facebook
Facebook