MSM Lignisul

MSM, det livsviktiga svavlet – ett naturligt kosttillskott – inte bara för elitidrottarna utan även för Dig och mig! Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bl.a. brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett. Får man brist på organiskt svavel kan det yttra sig bland annat i form av bristsymtom.

 

Genom att dagligen ta MSM i form av ett kosttillskott, så ser man till att fylla på kroppens reserver av organiskt svavel. Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin.
Svavel är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner. Det är en av orsakerna till att det har så god effekt på olika allergier. MSM fungerar som en naturlig antihistamin som ser till att minska kroppens reaktion gentemot olika allergiframkallande ämnen. MSM är även i sig själv en kraftfull antioxidant, samtidigt som det donerade organiska svavlet ombildas till cystein och taurin – båda svavelbaserade aminosyror och kraftfulla antioxidanter.

MSM, En fullgod metylation i kroppen leder till att vi inte drabbas av förhöjda homocysteinnivåer i våra kroppar. Homocystein är en aminosyra som i en frisk kropp bara existerar under några få korta ögonblick, för att sedan via remetylation ombildas till metionin igen. Homocystein kan även via transsulfuration ombildas till cystein och därigenom även taurin. Homocystein är enligt många bedömare boven i dramat vad gäller många typer av cancer samt även utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar. Homocysteinet hindrar reparation av proteinet kollagen, det protein som i princip allt mjukt i kroppen tillverkas av.

Eftersom även kärlväggarna tillverkas av kollagen så förstörs den naturligt mjuka och glatta yta så till den milda grad att det dåliga kolesterolet, LDL, fäster på väggarna och startar plackbildningen. Att äta de moderna kolesterolsänkande läkemedlen, de så kallade statinerna, är egentligen meningslöst eftersom det inte är kolesterolet som är problemet man ska angripa. Huvuddelen av kolesterolet vi har i våra kroppar bildas av levern och det är ett viktigt ämne för skapandet av bland annat olika hormoner i kroppen. Man har visat att enkla kostjusteringar många gånger har större inverkan på kroppens kolesterolnivåer än de läkemedel man får utskrivet av sin läkare.

Köp MSM 500g här

och

MSM 200g här

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook