D-Mannose

D-Mannose hindrar E coli-bakterier från att hålla sig fast i urinvägarna, varvid ursköljningen av dessa underlättas.. E coli-bakterier orsakar över 90 procent av alla urinvägsinfektioner.

D-Mannose är ett naturligt förekommande enkelsocker (monosackarid) som endast används i små mängder av kroppen. Det stör därför inte blodsockerbalansen.

D-mannos är ett naturligt förekommande enkelt socker som verkar vara ett säkert, ett praktiskt alternativ för behandling av urinvägsinfektioner (UTI). D-mannos absorberas åtta gånger långsammare än glukos och när den tas in omvandlas det inte till glykogen eller lagras i levern utan går direkt till blodflödet från det övre GI-området. Därför filtreras D-Mannos för det mesta genom njurarna och dirigeras till blåsans foder består av polysackaridmolekyler. Med fingerliknande utsprång på cellytan av E. coli-bakterier klibbar dessa molekyler fast och initierar en infektion. I närvaro av D-Mannos fäster E. coli företrädesvis till D-Mannos-molekyler som bildar ett komplex som expileras med nästa tömning av blåsan.

  • Tranbärsjuice är känd för sin förmåga att hjälpa till att behandla en otäck infektion i urinvägarna. Denna förmåga härrör från dess aktiva förening – D-mannos. Det finns gott om forskning som visar att D-mannos kan hjälpa till att behandla ett UTI.
  • Förutom den beprövade förmågan att behandla urinvägsinfektioner har forskning också visat att D-mannos kan hjälpa till att behandla andra blåsbetingelser och förbättra blåsans hälsa totalt sett.Flera studier har tittat på effekterna av D-mannos på E. coli-bakteriens förmåga att fästa vid den mänskliga urinvägscellen. I en studie fann forskare att när nivåerna av D-mannos minskade så ökade E.coli-bakteriens förmåga att fästa på cellerna.En annan liknande studie gjordes runt samma tid för att analysera dess effekter på råttor som producerar överdriven urin relaterad till E. coli. Forskningen visade att nivåerna av E. coli-bakterier var väsentligt lägre när råttor behandlades med tilläggs-D-mannos.
  •  Studier har också visat att D-mannose har potential att förbättra matsmältningshälsan och skydda mot olika matsmältningsbesvär inklusive duodenalsår, irritabel tarmsyndrom och potentiellt jämn cancer. Duodensalsår är ett öppet sår som uppstår i tolvfingertarmen, den första delen av tunntarmen, där den ansluter till magsäcken. Medan livsstilsfaktorer och magsyra spela en roll i sårbildningen, beror 90 procent av duodenalsår huvudsakligen på en Helicobacter pylori (H. pylori) bakteriell infektion, enligt University of Maryland Medical CenterEn ny studie som publicerades 2014 analyserade förhållandet mellan glykonutrienter och sjukdomar hos patienter som lider av duodenalsår och gastrisk cancer.De patienter som lider av gastrisk cancer hade också reducerade nivåer av mannosglykaner. Forskarna hittade liknande resultat i människor som lider av duodenalsår.Det finns också gott om bevis från in vitro- och djurstudier som visar att D-mannos kan hjälpa till att skydda kroppen mot de negativa effekterna av lektiner. Dessa är en typ av protein som vanligtvis finns i vissa baljväxter, frön, korn och bönor. Lektiner finns också i vissa grönsaker och frukter.Lektiner är en stor del av den västerländska kosten och försämras inte i magsyran. Detta gör dem extremt resistenta och svåra att smälta. Lektiner bäres av mikrober som använder dem för att fästa vid värdceller.Studier gjorda in vitro och på djur har visat att D-mannos fungerar som en typ av avkokmolekyl. Det kan binda till olika irriterande och allergena föreningar som vanligtvis binder till mannosockret på cellerna. Detta skyddar kroppen från reaktioner relaterade till lektin, såsom irritabelt tarmsyndrom, andra inflammatoriska tarmsjukdomar och eventuellt tjocktarmscancer.

D-Mannose är ett enkelt socker (monosackarid) som finns naturligt i tranbär, majs och ananas, som nu kan konsumeras från en lätt upplösbar pulverform för att stödja friska urinvägar.

D-mannos är ett naturligt förekommande, enkelt socker som är relaterat till glukos. Pulvret är vitt och smakar något sött när det är rent. Till skillnad från glukos metaboliseras det knappast i kroppen. Därför är det också lämpligt för diabetiker.

D-Mannosepulvret erhålls i en mild process så att dess höga kvalitet bibehålls. Vi använder rent och naturligt D-mannosepulver, som erhålls från majs. Vår produkt är därför också lämplig för allergiker och diabetiker.

  • Utan konstgjorda tillsatser
  • Ingen effekt på blodsockernivåerna
  • Helt naturligt
  • Garanterad kvalitet
  • Innehåller 100% naturlig D-mannos (från majs)

Rekommenderad dosering: Lägg 1 x 2 g pulver eller 1 x 2 mätskedar (medföljer) i (200-300 ml) vätska dagligen och drick, mixa eller med ngt annat du tycker om, tranbärspulver exempelvis eller ha det i smoothies.

Förvaringsanvisning: Förvaras torrt

Kosttillskott används som ett komplement till en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rek. dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn.

Köp D-Mannos här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook