Hampa rötter

Medicinska fördelar med cannabisrötter

Cannabisplantans rötter har en lång historia av medicinsk användning som sträcker sig tillbaka i årtusenden. Men den terapeutiska potentialen för cannabisrötter har i stort sett ignorerats i modern tid.

Under det första århundradet beskrev Plinius den Äldre i Natural Histories att ett avkok av roten i vatten kan användas för att lindra styvhet i lederna, gikt och liknande tillstånd. Vid 1600-talet rekommenderade olika växtläkare cannabisrot för att behandla inflammation, ledvärk, gikt och andra tillstånd. Det har gjorts efterföljande forskning inom detta område, med bara några få studier som undersöker sammansättningen av cannabisrot och dess medicinska potential. 

Aktiva föreningar identifierade och uppmätta i cannabisrötterna inkluderar triterpenoider, friedelin (12,8 mg / kg) och epifriedelanol (21,3 mg / kg); alkaloider, cannabisativin (2,5 mg / kg) och anhydrocannabisativin (0,3 mg / kg); karvon och dihydrokarvon; N- (p-hydroxi-p-fenyletyl) -p-hydroxi-trans-cinnamamid (1,6 mg / kg); olika steroler såsom sitosterol (1,5%), campesterol (0,78%) och stigmasterol (0,56%); och andra mindre föreningar, inklusive kolin. Observera att cannabisrötterna inte är en signifikant källa för Δ9-tetrahydrocannabinol (THC), cannabidiol eller andra kända fytocannabinoider.

Den nuvarande tillgängliga informationen om farmakologin för cannabisrot komponenter ger betydande stöd till de historiska och etnobotaniska påståenden om klinisk effekt. Visst tyder detta på behovet av ytterligare undersökning av hela rotberedningar vid inflammatoriska och maligna tillstånd med användning av modern vetenskaplig teknik.

Cannabisväxten är känd för sina många användningsområden: bladen, blommorna, frön, stjälkar och harts körtlar har alla utnyttjats för mat, bränsle, fiber, medicin och andra användningsområden. En av de första omnämningarna av medicinsk användning av cannabisrot var av den romerska historikern Plinius den äldre, som skrev i sina naturhistorier att ”ett avkok av rötterna i vatten slappnar av sammandragningar i lederna och botar gikt och liknande sjukdomar.” 

Under den senare delen av 1600-talet rekommenderade olika läkare och växtläkare cannabisrot för att behandla feber, inflammation, gikt, artrit och ledvärk, samt hudbrännskador och hårda tumörer. Det finns också berättelser om cannabisrot som används för att behandla postpartum blödning, svårt barnarbete, sexuellt överförda sjukdomar, och gastrointestinal aktivitet och infektion. Trots en lång historia av terapeutisk användning har cannabisväxternas rötter till stor del ignorerats i modern medicinsk forskning och praktik.

Köp Hamparot (Frankincense) salva 30ml här…

Hamparot (Frankincense) 60ml här…

Hamparot salva (Ringblomma) 30 ml

Köp Hamparot salva (Lavendel) 30 ml här…

 

Historik om användning av cannabisrötter

Gikt, artrit och ledvärk

Förr i tiden användes cannabisrot för att behandla gikt.1542 skrev den tyska läkaren och botanisten Leonhart Fuchs i sin växtbaserade bok ”hamprot, kokt i vatten och lindad — Är också bra för gikt. På liknande sätt noterade den franska läkaren och författaren François Rabelais” roten till denna ört, kokt i vatten, lugnar muskler, styva leder, giktvärk och reumatism. 1613, Szymon Syrenski, den polska botanikern och akademiker, registrerade användningen av hampa rötter kokta i vatten för ”böjda och krympade kroppsdelar.” 1640 noterade John Parkinson, den engelska botanisten och herbalisten, också att ”avkokningen av rötterna, underlättar smärtan hos gikt, de hårda tumörerna eller knutarna i benen, smärtorna och krympningen av sinusarna och andra liknande smärtor från flodhästar. 1710 registrerade den engelska läkaren Dr. William Salmon” avkoket av roten. — Det sägs … för att underlätta smärtan i gikt, för att hjälpa hårda tumörer eller knutar i lederna, kramper och krympning av senor, och för att underlätta smärtan i höften eller ischias, appliceras på detta genom fomentation, och därefter blandad applicering upp till en kataplasma med kornblomma, förnyande av den varje dag.” 1758, den franska författaren M. Marcandier berättade i Traité du Chanvre, ”dess rot, kokt i vatten och belagd i form av en kataplasma mjukar upp fingrarnas skarvar. Är ganska bra mot gikt och andra inflammationer; det löser tumörer och kallositeter i lederna. I allmänhet indikerar de historiska uppgifterna att cannabisrot oftast extraheras med kokande vatten och appliceras topiskt för att behandla gikt och artrit.

Feber

På 1100-talet skrev den persiska filosofen Ibn Sina (Avicenna) i Canon of Medicine att ”kompressen med de kokta rötterna till cannabis minskar feber.” I Argentina rekommenderades också cannabisrot för feber på grund av infektion med malaria— ”Rotbarken, ger en ganska hård smak främst på grund av närvaron av tannin, används hamparoten färskt i matlagning med en mängd av trettio gram per liter vatten, eller torr, femton gram, för att förkorta feber i malaria.” Från dessa konton administrerades cannabisrötter både topiskt och oralt för feber.

Inflammation

Det finns många omnämnanden av cannabisrot som en behandling av inflammation. På 1600-talet uttalade Nicholas Culpeper, en engelsk botaniker, växtläkare och läkare i sin bok ”Culpepers kompletta växtbaserade ”avkokningen av rotalladys inflammationer av huvudet eller andra delar.” 1640 noterade Parkinson också“ hampa är kallt och torrt – Avkoket, av roten sägs användas för att förhindra inflammationer i huvudet eller någon annan del.” 1710 registrerade Salmon“ avkok av roten. – Som det sägs vara bra mot, nämligen, för att dämpa inflammationer i huvudet, eller någon annan del. 1747 skrev den engelska läkaren Robert James i sin bok Pharmacopoeia Universalis: eller, A New Universal English Dispensatory,” roten kokade och applicerades med kataplasma , minskar inflammationer.” På 1700-talet skrev M. Husain Khan också i den persiska medicinska texten Makhzan-al-Adwiya,” En grönsak av den kokta roten och löv för att diskutera inflammationer och bot av erysipelas och för att förgöra neurologiskt smärta.” I allmänhet är ett avkok av cannabisroten eller extraktion med kokt vatten administrerat topiskt den föredragna metoden för att använda cannabisrot för att stävja överaktiv inflammation.

Hudbrännskador

Cannabisrot har också använts topiskt för att behandla brännskador på huden. 1542 spelade Fuchs in ”hamprot … den råa roten, slagen och lindad, är bra för brännskador.” År 1640 noterade Parkinson också ”hampa är kallt och torrt – Avkokningen av rooten … det är bra att vara används för alla platser som har bränts av eld, om den färska juicen blandas med lite olja eller smör.” 1758 rapporterade Marcandier att cannabisrot” dunade och malts färskt, med smör i en murbruk, en tillämpar det till brännskador, vilket det lugnar oändligt, förutsatt att det ofta förnyas.”  Sammantaget har cannabisrot använts topiskt för att lugna hudförbränningen på olika sätt, inklusive rå rot, som en juice och blandad med fett (smör )

Hårda tumörer

Det finns omnämnanden av cannabisrot för att behandla tumörer, men termen ”tumör” kan ha använts för att beskriva någon form av ”abscess, sår, sår eller svullnad”, men det är oklart om dessa tumörer inkluderade vad vi anser idag för vara tumörer i cancer. På 1100-talet skrev Ibn Sina “kompressen med de kokta rötterna av cannabis … lösa indurationerna om de appliceras på heta tumörer och härdade platser [i kroppen].” År 1710 registrerade Salmon “avkok av roten – det sägs … för att hjälpa hårda tumörer eller knutar i lederna.” På samma sätt skrev James 1747” roten kokade, och applicerades genom kataplasma, diskuterar tumörer och löser toppig betong vid lederna.” 

Furthermor

Förlossning

I den forntida kinesiska farmakopén, Pên-ts’ao Ching, anges det att saften från cannabisroten har använts för att hjälpa till med upphörandet av blödning efter förlossningen. ”Rotsaften tros ha en gynnsam verkan vid kvarhållen morkage och postpartumblödning.” På liknande sätt rapporterar andra berättelser från Kina “Ma gen, Cannabis Radix, cannabis (hamp) rot: Detta är roten till cannabisplantan. Ma gen fördriver stasis och stanchar blödning. Det används vid behandling av strangury, översvämningar och fläckar, vaginal urladdning, svår leverans, kvarhållning av moder kakan och slag och fall. Det tas oralt, antingen som ett avkok eller krossas för att utvinna sin juice (i sin färska form).” Intressant nog, för att hjälpa till med svår förlossning, administreras cannabisrot oralt, antingen som juice eller avkok.

Könssjukdom

Det finns en rapport om cannabisrot som används för att behandla den sexuellt överförda sjukdomen gonoré. På 1600-talet noterade en tyskfödd botaniker anställd av det holländska östra Indiska företaget i det som nu kallas östra Indonesien ”i Hitu [Ambon Island, Indonesien] Morerna tog roten till den manliga eller blomsterbärande växten (som i europeiska örter inte skiljer sig lätt) från min trädgård och gav den att äta till dem som hölls fast av oren Gonnorhaea.” Det är oklart från denna källa hur cannabisroten var beredd att äta.

Gastrointestinal aktivitet

Cannabisrot har använts för att skydda mot kräkningar (antiemetic) i Réunion, en fransk ö i Indiska oceanen: ”kokta rötter användes för att minska spädbarns kräkningar …” .I Chile har hamprötter också använts för att inducera kräkning (reningsmedel). I Argentina rekommenderades hamprot, ”barken bör samlas in tidigt på våren, när den också är en god tonic, med framgång administrerad pulveriserad och blandad med vin för svaghet och smärta i magen. Det tonar samtidigt hela matsmältningsapparaten, tar bort gifter och infektioner orsakade av svagheten hos dem. Samma frukter [frön] kan ersätta roten.”

Infektion

Det finns flera omnämnanden av cannabisrot för att behandla infektion. I den persiska medicinska texten Makhzan-al-Adwiya, ”en fjäderficka av kokt rot och löv för … botning av erysipelas,” 9 som är en bakteriell infektion i det övre hudskiktet. I det moderna Argentina rekommenderades hamprot ”att ta bort gifter och infektioner.” 3 Marcandier noterade också 1758 att ”dess juice och avkok som placeras i skinkorna [anus] hos hästar, faktiskt också tar ut skadedjuret.” 8 hjälpa till med infektion, cannabisrot har administrerats topiskt, 9 oralt, 3 och intrarektalt.8

Aktiva föreningar i cannabisrötter

Cannabisrötterna innehåller många olika aktiva föreningar, inklusive triterpenoider, friedelin och epifriedelanol. Friedelin finns i många växter, inklusive Aesculus, Cannabis, Citrus, Diospyros, Quercus, Rhododendron och Vaccinium, samt alger, lav, mossor, torv, kol och mineralvax. Epifriedelanol är också rikligt i naturen. Koncentrationen av friedelin och epifriedelanol i cannabisrotprover från Mexiko, beräknat av Slatkin et al., var 12,8 respektive 21,3 mg / kg. Det finns för närvarande ingen forskning tillgänglig om aktiviteten hos stektelin eller epifriedelanol specifikt isolerade från cannabisrötterna.

Köp Hamparot (Frankincense) salva 30ml här…

Hamparot (Frankincense) 60ml här…

Hamparot salva (Ringblomma) 30 ml

Köp Hamparot salva (Lavendel) 30 ml här…

 

Hamparot salva (Lavendel) 30ml Innehåll förutom hamparötter extrakt av Lavnedel, Kokosolja och Bivax. Lavendel är inflammationshämmande, antiseptisk och balanserande. Bra vid fet hud, mot acne, solsveda och eksem. kan användas som sårmedel, och då den retar huden och ökar blodgenomströmningen funkar det även som smärtlindring vid ryggskott, andra muskelsmärtor och reumatiska besvär. Lavendel är också ett suveränt medel vid insektsbett och brännsår.

Hamparot salva (Ringblomma) innehåller naturlig salicylsyra och sägs ha välgörande egenskaper på olika hudproblem.

Hamparot salva (Frankincense) antiinflammatorisk, antiseptisk, gasdrivande, lugnande, matsmältningsbefrämjande, menstruationsstärkande, sammandragande, slemlösande, stimulerar tillväxt av nya hudceller, stärkande och urindrivande.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook