Tulsi (Ocimum sanctum) ”Helig basilika”

Beskrivning: Ekologiskt Tulsi Te från Organic India. Tulsi/basilika är en mycket omskriven läkeört i Ayurveda. Den anses vara en utmärkt adaptogen i vår kropp som hjälper kroppen hantera stress och ett hektiskt liv. Vi har hela sortimentet allt från rent Tulsi te till ren Tulsi te med grönt te och alla smaker och inriktningar däremellan.

Innehåller följande: Rama Tulsi (Ocimum sanctum) Krishna Tulsi (Ocimum sanctum) Vana Tulsi (Ocimum gratissimum) 100% Ekologiskt innehåll.

Tulsi Ocimum sanctum L., känd som ’tulsi’ på hindi och ’helig basilika’ på engelska, används traditionellt som en medicinalväxt i den dagliga praktiken i indiska hem för olika sjukdomar. Den eteriska oljan som extraheras från tulsibladen innehåller eugenol, en fenolisk förening som kan tillskrivas dess antimikrobiella, antidiabetiska och anticanceregenskaper.

Kvantitativa variationer har setts i sammansättningen av eteriska oljor av O. sanctum L. som växer i olika delar av Indien. Extrakt från bladen från O. sanctum L. har visat sig hämma in vitro-tillväxt av Mycobacterium tuberculosis, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Salmonella typhi, Salmonella typhimurium, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, och Streoc.

Traditionella indikationer för denna ört inkluderar vanliga förkylningar, bronkit, diarré, magbesvär, huvudvärk, inflammation, artrit, hjärtsjukdomar, hudsjukdomar, ögonsjukdomar, olika former av förgiftning, insektsbett och malaria.

Tulsi-extrakt kan förhindra hjärt-kärlsjukdom genom att hämma myeloperoxidas (MPO), ett oxidativt enzym som kan orsaka ansamling av plack i artärerna (känd som åderförkalkning)

Blodtryck: Eftersom tulsi är rik på kalium (18 991 μg / g), enligt en spårelementstudie, studerar vissa forskare om det kan sänka blodtrycket.

Candida överväxt. Tulsi hämmar tillväxten av Candida albicans i cellstudier. Detta kan delvis bero på dess beståndsdel, eugenol, som på egen hand har visat sig hämma candida.

Biofilm: Att bryta ner biofilmer och störa kvorumavkänningen är viktigt för att utrota bakterieinfektioner. Eugenol, en förening som finns i tulsi, är en naturlig biofilmstörare.

Rosmarinsyra, en annan förening som finns i tulsi, stör även biofilmer, men endast i högre koncentrationer (enligt djurförsök i musens tarmceller).

Testosteron: I en kaninstudie ökade behandling med 2 g / dag färsk tulsi signifikant testosteronnivåerna under en 30-dagarsperiod. Det är oklart vilken typ av effekt tulsi kan ha på humana testosteronnivåer, eftersom detta ännu inte har studerats

Dosering: Tag 1 st tesked av Ekologisk Tulsi Original per kopp (120ml) och häll på varmt vatten (70-100°C) direkt på Tulsi löven och låt det dra i ca: 3-5 minuter eller längre. Tillsätt naturligt sötningsmedel om så önskas och rör om och njut. Dubbla styrkan om det skall serveras kallt. Rekommenderas att drickas utan mjölk.

 

De olika smakerna;

Tulsi Original är rent Tulsi te utan annat innehåll eller smak än ren Tulsi(Ocimum sanctum) Krishna Tulsi (Ocimum sanctum) Vana Tulsi (Ocimum gratissimum) 100% Ekologiskt innehåll. Köp här…

Pomegranate Köp här…

Pepparmint är även skonsamt för en irriterad magsäck och sura uppstötningar. Perfekt som ett gott te efter maten. Köp här…

Lakrits har länge använts både för immunförsvaret men också för att stödja magtarmkanalen. Skonsamt speciellt för de med sura uppstötningar, halsbränna och känsla av svullnad i magen. Köp här…

Ingefära och citron har länge använts världen över som en huskur mot förkylning, hosta och svagt immunförsvar. Både nyttigt och gott att dricka vid kyliga kvällar och regnigt väder. Köp här…

Tulsi Lax Denna tekombination är speciellt utformad för att stödja magtarmkanalens aktivitet. Den har en lugnande smak och är en god kvällsvana för att stödja matsmältningen. Köp här…

Jasmine Jasmine används både inom Ayurveda och övrig hälsokost för att främja ett lugn och god sömn. Detta te passar utmärkt som kvällste eller för en lugn stund under dagen. Den har dessutom en väldigt mustig smak. Köp här…

Ingefära har länge använts världen över som en huskur mot hosta och svagt immunförsvar. Både nyttigt och gott att dricka vid kyliga kvällar och regnigt väder. Ingefära används också inom Ayurveda för metabolismen. Köp här…

Cleanse innehåller en blandning av örter som gurkmeja, ingefära, phyllantus, andrographis och katuki som används för detox inom Ayurveda. Ett perfekt te när man känner sig seg, kan drickas vilken tid som helst på dygnet. Köp här…
Sleep innehåller en blandning av Ayurvediska örter som lugnar både kroppen och sinnet samt minskar stress. Passar utmärkt att drickas mot kvällen. Köp här…
Brahmi är en ört som används inom Ayurveda för att stödja lugn i sinnet och kroppen. Brahmi är även ett superstöd för hjärnan. Köp här…
Kanel / Ros Förutom rosenblad innehåller detta te även kanel, kamomill och pepparmint. Den smakar friskt och stödjer både matsmältningen och avslappningen i kroppen. Köp här…
Honung / Camomille Te:et innehåller ekologiska kamomill blad som ger en utsökt blommig smak och en lugnande effekt både i kroppen och sinnet. Honungen passar den smaken väldigt bra och ger en välbalanserad sötma. Köp här…
Grönt te används för att stödja metabolismen och ge kroppen mer energi. Det innehåller naturligt koffein som också är aktiverande. Innehåll; Organsikt grönt te, Rama Tulsi (Ocimum sanctum) Krishna Tulsi (Ocimum sanctum) Vana Tulsi (Ocimum gratissimum) 100% Ekologiskt innehåll.

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook