Glukosamin

Funktion i kroppen av glukosamin

Glukosaminsulfat medverkar till kroppens uppbyggnad av brosk och hämmar det enzym som bryter ner brosket. Glukosamin är en molekyl, ett glykosprotein som finns naturligt i kroppen där det benämns som glukosaminsulfat efter sitt ursprung från glukos. Detta ämne används i kroppen som grundsubstans för intern produktion av glykoproteiner, glykolipider, glykosaminglykaner (GAG:s) som är nycklekomponenten för strukturen i brosk. Glukosamin medverkar i kroppens uppbyggnad av, senor, brosk, synovialvätska, kollagen, benmatris, slemhinnor, strukturen i ögon, blodkärl och hjärtklaffar.

Glukosamin har i vetenskapliga studier visat sig ha en smärtstillande och ledförbättrande effekt. Det naturliga ämnet påverkar kroppens brosktillväxt och kan bromsa artros samt eventuellt hindra ytterligare nedbrytning av brosk. Glukosamin finns att köpa som ett receptfritt naturläkemedel vid ledproblem. Det är utvecklat som en långtidsbehandling på minst 8-12 veckor för att få resultat. Passar såväl till djur som till människa. Vi får bara inte sälja det som tillskott till människa så det står asett till djur. Gå efter 50 kg i tabellen på hemsidan.

Exempel på livsmedel som innehåller glukosamin

  • Nötter

Köp glukosamin 200g här…

Köp glukosamin 500g här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook