L-Teanin 60st kapslar

Allmän information
Theanin, även kallad gamma-glutamylethylamide eller 5-N-etyl-glutamin, är ett aminosyraderivat från glutaminsyra. Den är det vanligaste derivatet i grönt te men förekommer även rikligt i matsvampen brunsopp. Ämnet upptäcktes år 1950 då ett laboratorium i Kyoto separerade framgångsrikt Theanine från Gyokuro blad, som har ett högt Theanine innehåll.

Terapeutisk användning; ADHD och ADD, Stresskänslighet, Hjärndimma, Kognitiv dysfunktion, Exitoxicitet, Spändhet, oro och stress,
Sömnstörningar, Höjer hjärnans alfavågor,
GABA stimulans, Schizofreni,
Skydd av nervsystemet, Immunstimulerande,
Högt blodtryck, Hyperaktivitet,
Ångest och oro, Alzheimer sjukdom och demens,
Komplement vid cellgiftsbehandlingar.

Theanine är specifikt intressant vid tillstånd av stressrelaterade sömnstörningar. Typexempel är sömnstörningar som karaktäriseras sömnavbrott med ständiga uppvaknanden. Theanine tycks minska mängden uppvaknanden per natt.

Metabolism/Biokemisk funktion
Theanin kan passera blod-hjärnbarriären och kan därför ha psykoaktiva egenskaper. Theanin har visat sig minska psykisk och fysisk stress, förbättrar kognition och det allmänna mentala välmåendet. Den primära effekten av theanine är kopplad till att den ökar den totala nivån av neurotransmittorn GABA i hjärnan.
Theanin främjar också produktionen av alfavågor i hjärnan. Den mänskliga hjärnan producerar konstant små elektriska impulser vilka bildar hjärnvågor. Dessa är uppdelade i fyra varianter: alpha, beta, delta och theta.
Alpha: vaket och avslappnat tillstånd. (meditation)
Beta: stress, snabb puls, vaket och ångestladdat.
Delta: djupsömn. (ADD, ADHD)
Theta: primärfasen innan djupsömn.
Symtom på brister
Mag- och tarmsjukdomar
Kroniska sjukdomstillstånd
Låg ämnesomsättning
Riskgrupper (tendenser till ökad brist)
Personer som stressar mycket
Sömnproblem
Kognitiv dysfunktion
ADHD och ADD
Dosering
200 mg/dag (1 kapsel). Effekten inträder inom 30 minuter och verkar i ca 10 timmar.
Kan intas när som helst, både ihop och utan mat. Man bör ej ta mer än 600 mg inom en 6-timmars period.

Innehåll
60 kapslar, 200 mg/kapsel

Köp Teanin här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook