Hampafrön

Dessa fantastiska Raw-food, vegan och glutenfria Hampafrön

Dessa 100% organiska hampafrön är en av de mesta näringskällor som finns på denna planet. Protein: Varje 100g hampafrö innehåller 33g protein och inkluderar en hel komplett aminosyrasammansättning som är nödvändig för allt liv och kroppens alla funktioner. Att hela kedjan av aminosyror är med är ovanlig i ett enda livsmedel annars.

Essential Fatty Acids (EFAs): Hampafrön är den föda som innehåller perfekt relation mellan Omega 3 och Omega 6, vilket hjälper till att boosta immunförsvaret samt hålla vårt hår och naglar skinande. Varje 100g hampa innehåller 47g EFA´s. Gamma Linolenic Acid (GLA): Hampafröet är en av hittills 5 kända ”mirakeloljor” som kan förebygga inflammationer. Den innehåller också Phytosteroler: Hampafröet innehåller höga mängder cholesterolsänkande ämnet växt sterolder eller fytosteroler med hela 1480 mg i 20gr hampafrön. Conjugated Linoleic Acid (CLA): Hempafrön har 15 gånger så mycket fett-bekämpande syror än fisk.

Steroler från växter kallas fytosteroler, steroler från djur kallas zoosteroler. De viktigaste zoosterolerna är kolestorol och några steroiedhormoner;  de viktigaste fytosterolerna är kampesterol, sitosterol och stigmasterol.

Steroler har livsviktiga roller i eykaryrotes fysiologi. Kolesterol är till exempel en del av cellmembranen där det påverkar membranens rörlighet och fungerar som en sekundär budbärare. Andra steroler fungerar också som signalbärare till exempel för att reglera dygnsrytmen och blodkoaglulering

Fytosteroler kan blockera kolesterolupptagningsställen i människans tarmsystem, och därmed minska kolesterolupptagning från maten.

Hampa frön innehåller en uppsjö av fettlösliga vitaminer och mineraler såsom Magnesium, Calcium, Iron, Zinc, B Vitamins, Vitamin E, and Vitamin D3 (den enda kända plantan som innehåller D3!) precis som antioxidanter och enzymer. Hampafrön innehåller låga mängder kolhydrater.

Det är väldigt viktigt att äta rå mat s k Raw Food. Den innehåller enzymer som är helande och mycket näringsrika för levern. (leverns hälsotillstånd har alltid varit livsviktig för vår hälsa och välmående i 5000 år i kinesisk medicin).

1. GLA (Gamma Linolensyra) – En av endast fem kända källor (Borage frö, Kvälls Primrose frö, Svartvinbärs frö, Morotfrö, Vetegroddar) av denna ”wonder” olja trodde man vara viktig för att förhindra inflammation.
2. 15 gånger så mycket fettbekämpning CLA (konjugerad linolsyra) som fiskolja.
3. Praktiskt taget inga kolhydrater med mindre än ett halvgram socker per 20 g servering.
4.Tarmrengöringsfiber.
5. Kolesterolbekämpande Phytosteroler – 1480 mg per 20 g servering.
6. Mineraler inklusive kalcium, magnesium, järn och zink.
7. E-vitamin plus andra antioxidanter.
8. B Vitaminer inklusive Folat.
9. Vitamin D3 – den enda kända växt som är en källan till detta benuppbyggande ”solsken” vitamin.

Hampafrön innehåller nyttiga fleromättade fettsyror som omega-3 och omega-6, 25% protein, kalcium, magnesium, fosfor, svavel, karotin, järn, zink och vitaminerna E, C, B1, B2, B3 samt B6.

Hampa fröna är utmärkt som ersättare av kosttillskott av omega 3.

Ett riktigt dunderfrö med andra ord.

Som vegetabilisk mjölk är den en av de godaste, om du frågar mig. Passar dessutom utmärkt i kaffet 🙂 Super enkelt att göra själv, då slipper man släpa hem tetra förpackningar och vatten.

Från svenska EU godkända odlingar

 

Köp hampafrö här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook