Quercetin

Quercetin är ett preparat mot luftvägssjukdomar och innehåller samma substans som ivermectin. Ett botemedel WHO förbjudit och vars patent löpt ut och eftersom de inte tjänar pengar på något vars patent löt ut. Denna så kallade pandemi kunde ha varit över för länge sen om de velat

Quercetin är en antioxidant som visat sig ha flera goda hälsoegenskaper och brukar kallas allergikernas vän. Quercetin tillhör en grupp av vegetabiliska pigment som kallas flavonoider (som tillhör undergruppen flavonoler) och är ett naturligt och vanligt gult färgämne i växter, frukter, blommor och grönsaker.

Studier pekar bland annat på minskade symtom vid allergibesvär och förkylningar. Quercetin fungerar som en antihistamin (det vill säga en histaminhämmare) och kan bidra till att stabilisera de celler som frisätter histamin i kroppen och därmed ha en anti-inflammatorisk effekt.

I provrör förhindrar quercetin immunceller från att ge ut histaminer, kemikalier som orsakar allergiska reaktioner. På grund av detta tror forskare att quercetin kan bidra till att minska symtom på allergier, inklusive rinnande näsa, rinnande ögon, nässelfeber, nässelutslag, astma, hösnuva och svullnad av ansikte och läppar. Quercetin finns i frukt och grönsaker samt som tillskott.

Köp Quercetin här…

  • Forskare rekommenderar att man administrerar quercetin med C-vitamin, eftersom C-vitamin hjälper till att återvinna oxiderat quercetin, vilket ger en synergistisk effekt och förbättrar quercetins antivirala förmåga
  • Quercetin främjar SIRT2 och hämmar därmed NLRP3-inflammationssamlingen involverad i COVID-19-infektion. Det transporterar också zink över cellulära membran
  • Quercetin binder till spikproteinet i SARS-CoV (viruset som är ansvarigt för SARS) och hämmar därmed dess förmåga att infektera värdceller. Det har också identifierats som en av flera molekyler som mest sannolikt hämmar SARS-CoV-2-spikproteinet från att interagera med humana celler
  • Quercetin hämmar också trombocytaggregering och många COVID-19-patienter lider av onormal blodpropp
  • Turkiska forskare genomför för närvarande en icke-randomiserad studie på quercetin. COVID-19-patienter får 1000 mg quercetin per dag som en aktiv behandling, medan hälso- och sjukvårdspersonal i frontlinjen får 500 mg doser som profylax

Jag har tidigare granskat likheterna mellan flavonoid  quercetin och drogen hydroxiklorokin och diskuterat möjligheten att använda quercetin i stället för läkemedlet mot COVID-19. Vi börjar nu också se quercetin som nämns oftare i den vetenskapliga litteraturen om COVID-19 skriver Dr Mercola.

Ett team av kanadensiska forskare har satt sitt hopp till quercetin, denna flavonoid från växter. Dr. Michael Chrétien, en känd forskare vid Clinical Research Institute i Montreal, tillsammans med sin medforskare, den kongolesiska forskaren Majambu Mbikay, väntar för närvarande på godkännande för att skicka ett läkemedel (härledd från växter) till Kina för kliniska prövningar som kommer att testas mot det nya coronaviruset.

Även om detta skulle vara den första kliniska studien som testade quercetin mot COVID-19, har naturliga hälsoexperter länge krediterat detta naturliga växtpigment med förmågan att hantera olika virus. Faktum är att Dr. Chrétien beskriver quercetin som ett ”bredspektrum antiviralt” som har visats i studier vara effektiva mot sådana formidabla sjukdomar som SARS, ebolaviruset och Zika-viruset.

Köp här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook