Vitamin B5 (Pantotensyra) med övriga B-vitaminer, E-vitamin & zink, Synergos, 60 tbl

Våra kroppar behöver vitamin B5 för vår förmåga att naturligt tillverka hormonet melatonin

Vitamin B5, pantotensyra, bidrar till en normal mental funktion, behövs för produktion av adrenalin och kortisol och minskar utmattning och trötthet. B5 är nödvändigt för hälsosamma tänder, ben, hår, hud och naglar samt involverad i frigörandet av energi (från kolhydrater, fett och protein). Pantotensyra, även kallad vitamin B 5, är ett vattenlösligt vitamin, som hör till vitamin B-gruppen. Pantotensyra behövs för att bilda coenzym-A (CoA) som är viktig i ämnesomsättningen, syntes av kolhydrater, proteiner och fetter.

Innehållsdeklaration

Kalcium-D-pantotenat Kolinbitartrat, Niacin-amid, Paraaminobensoesyra, Myoinositol, Pyridoxin HCL, Riboflavin, Tiaminmononitrat, d-alpha-tokoferol, Zinksulfat, Cyanokobalamin, Pteroylmonoglutaminsyra, D-Biotin. Tabletthjälpmedel: Dikalciumfosfat, Mikrokristallinsk cellulosa, Stearinsyra, Magnesiumstearat.

Dosering.

2 tabletter per dag i samband med måltid, eller enligt ordination av kvalificerad hälsorådgivare.
Allmän information – Pantotensyra, även kallad vitamin B 5, är ett vattenlösligt vitamin, som hör till vitamin B-gruppen. Pantotensyra behövs för att bilda coenzym-A (CoA), är viktig i ämnesomsättningen, syntes av kolhydrater, proteiner och fetter.Terapeutisk användning
Allergier 1000 mg (2+2) Akne 1000 mg (2+2)
Smärtlindring (reumatism) 1000 mg (2+2) Artrit 500 mg (1+1)
Gikt 500 mg (1+1) Trombos 500 mg (1+1)
Kontakteksem 1000 mg (2+2) Stresskänslighet 250 mg (1+1)
SLE 500 mg (1+1) Fönstertittarsjukan 500 mg (1+1)
Håravfall 500 mg (1+1) Dålig hårkvalitet 500 mg (1+1)
Sköra naglar 500 mg (1+1) Stickningar i ben 500 mg (1+1)
Nedsatt sårläkning 500 mg (1+1) Kärlstelhet 500 mg (1+1)
Insomningsbesvär (melatonin) 500 mg (1+1) Binjureinsufficiens 500 mg (1+1)
Alzheimers 500 mg (1+1) CFS-ME 500 mg (1+1)
Dosering. RDI. 5-20 mg i födan. ODI: 50 mg med tillskott. TDI: 500–2 000 mg genom tillskott.
Behandlingstid: 1-3 månader. Långtidsprofylax (mer än 3 månader) bör kompletteras med ett brett näringstillskott. Komplettera behandling längre än 3 månader med förslagsvis Bredspektrum Antioxidant (2+2). Stora doser av vitamin B 5 har potential att konkurrera med biotin för intestinala och cellulärt upptag på grund av deras liknande strukturer. Denna effekt är minimerad med ett synergistiskt medel.

Beräknad verkanstid: Inom en månad. Vid allergi inom 24 timmar.
Lagringstid i levern: Kort.
Biologisk halveringstid: Några timmar.
Biotillgänglighet: 10-100%.
Toxisk dos och biverkningar. Toxicitet av pantotensyra är osannolik. Faktum är att övre gräns inte har fastställts. Stora doser har inga rapporterade biverkningar och stora doser (t.ex. 10 g/dag) kan bara ge lindriga intestinala besvär och diarré i värsta fall.

Synergister. B, C, E, A, Cr, P, K, Na, Zn.

Antagonister. Koppar.

B5 och läkemedel – Finns inga kända kontraindikationer.
Kontraindikationer – Ett långvarig och högt intag av B5 kan hypotetiskt påverka nivåer av koppar i kroppen.
Absorptionen – Den fria pantotensyra absorberas i tarmen cellerna via ett mättnadsbart aktivt transportsystem. Vid höga intag, när denna mekanism är mättad, minskar upptaget av pantotensyra. Upptaget beräknas vid passiv diffusion ända uppgå till minst 10 %. Utsöndringen äger rum i huvudsak via urin.

Kosttillskott används som ett komplement till en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rek. dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn.

Köp Vitamin B5 här

Share this...
Share on Facebook
Facebook