Glutation

Glutation (GSH) är en svavelbärande aminosyra, en tripeptid som bildas av aminosyrorna cystein, glutaminsyra och glycin som bl a avgiftar kroppen från tungmetaller. Den är speciellt känd för att driva ut kvicksilver, bly, arsenik och kadmium från kroppen. Den är också leveravgiftande. Glutation är kroppens mest kraftfulla antioxidant som finns i alla celler. Den räknas inte som essentiell eftersom den kan bildas av kroppen. Glutation finns överallt i kroppen – även djupt innen i varje cells energikärna (mitokondrierna)

Som antioxidant skyddar glutation cellerna från de skador som fria radikaler kan orsaka. Glutation är den viktigaste antioxidanten bland aminosyrorna och tripeptiderna. Glutation kallas för den viktigaste antioxidanten och har därmed en stor betydelse i kroppen för att skydda mot sjukdomstillstånd och spelar en stor roll i kroppens avgiftningssystem. Tillräckliga mängder glutation behövs för att antioxidanter som E-vitamin och C-vitamin ska vara effektiva i sina funktioner i kroppen. Glutation transporterar aminosyror genom cellmembranen. Selen är en strukturell medfaktor till glutation och ingår i antioxidant- enzymkomplexet, glutation peroxidas.

Glutation räknas till antioxidanterna som tillintetgör fria radikaler och därmed fördröjer åldrandet. Desto mindre glutation man har i cellerna, desto snabbare åldras man.

Glutation skyddar lungorna både från bilavgaser och cigarettrök. Den stärker immunförsvaret och är tumörhämmande. Vid försök på djur har den visat sig kunna omvandla cancerceller till friska celler eller påskynda apoptos som gör att cancercellerna dör snabbare.

Glutation Complex (Fd Hepavital) – Art 130 

Innehåll – 60 tabletter. 

Innehåll per dagsdos (2 tabletter) Ämne  Dos/dag 
Glutathion extrakt  160 mg 
Gurkmeja extrakt.  160 mg 
Aloe Vera extrakt  160 mg 
Cikoriarot extrakt  80 mg 
Rödbetsrot extrakt  80 mg 
Pollen extrakt  60 mg 

 

Köp Glutation Complex här…

Köp OMP Glutation här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook