Hampapsyl – Raw Food, 350g

Hampapsyl är framtaget för att förbättra tarmens funktion genom att göra avföringen mjukare, minska tarmfickor och ta bort inflammationer. Hampapsyl ger också ett mycket jämnare blodsocker samtidigt som övervikt ofta försvinner genom att hungerkänslorna minskar. Skador på tarmen så kallad läckande tarm brukar också förbättras. Många med ulcerös colit blir också hjälpta. De som lider av förstoppning har ofta lättare att börja med Hampapsyl än Chiapsyl.

Psylliumfröskal har sedan länge använts i Indien för att förbättra tarmfunktionen. De är rika på kostfibrer och bidrar till att upprätthålla en hälsosam tarm och en naturlig tarmrörelse.

Här följer lite information om ingredienserna:

Psyllium

Psyllium har använts under lång tid för att Psylliumfröets skal (husk) ger gelbildande fibrer i kontakt med vätska. Därför använder man oftast fröskalet istället för det hela fröet. Fibrerna sväller upp i magen och fungerar som bulkmedel vilket har en milt avförande verkan. Psylliumfröskal kan användas vid såväl diarré som vid förstoppning.

Även vid normal tarmreglering så är det bra att använda psylliumfröskal. då de kan driva ut slem- och slaggämmnen som bildas i tarmen och som lätt kan fastna. Gelén har också a en smörjande och skyddande effekt på tarmväggarna. Den ger en ökad mättnadskänsla, sänker GI-värdet i maten och kan påverka kolesterolet positivt.

Fibrerna i psyllium påminner om de fibrer som finns i havre men fibermängden är mycket högre. 100 gram psylliumfröskal ger 70 gram lösliga fibrer medan havre endast har 5 gram lösliga fibrer per 100 gram. Fibrerna bryts inte ner när de passerar tarmen och de avger inget näringsvärde annat än som källa till fibrer.

Skalad hampa

Hampafrön har använts i hundratals år världen över. 6000 år f.Kr, användes både fröna och oljan från fröna i Kina.

Forskning har upptäckt att hampa innehåller alla de essentiella aminosyrorna och essentiella fettsyrorna som är nödvändiga för mänskligt liv. Hampafrön är rika på protein, fleromättade fettsyror, omega 6, omega 3 och olösliga fiber. De är en bra källa av tokoferol, eller Vitamin E-antioxidanter. De är fullpackade med mineraler såsom kalium, magnesium, järn, zink och fosfor samt mikrobeståndsdelar såsom strontium, torium, arsenik och krom.

Rik på de essentiella fettsyrorna Omega 6 och Omega 3, kan hampaolja användas för att öka immunitet, motarbeta åldrande hud och förbättra kardiovaskulär hälsa. Flera studier visar att den linolsyra som förekommer i hampfrön kan sakta ner åldringsprocessen och bekämpa psoriasis.

Hampafrön innehåller även ett unikt protein som kallas globule edestin, som är liknande globulin i mänsklig blodplasma. Hampafröna besitter kraftfulla antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper. Den olja som förekommer i frönaanses även vara den mest balanserade oljan för näring som förekommer i naturen och det är även lätt för magen att smälta.Sammanslaget tillhandahåller detta många fantastiska fördelar för hälsan såväl som för skönhet, både på insidan och utsidan. anses även vara den mest balanserade oljan för näring som förekommer i naturen och det är även lätt för magen att smälta. Sammanslaget tillhandahåller detta många fantastiska fördelar för hälsan såväl som för skönhet, både på insidan och utsidan.

Afrikansk mango

Afrikansk mango, vars vetenskapliga namn är irvingia gabonensis, är ett träd i västra Afrika som kan bli 25 till 40 meter högt och som värderas högt för sina dietära och medicinala egenskaper. Den har även funnits i Spanien och Sydamerika i över 200 år och där har invånarna konsumerat dess färska frukt eller använt den för redning för soppor.

Denna frukts frö kallas för dikanöt eller ogbono. Enligt antropologiska studier använde sa människorna i Afrika afrikansk mango inte bara som mat utan även som ett botemedel för gula febern och ihållande diarré. Det som också är intressant är att den användes under jakt eftersom den reducerar hungerkänslan.

Afrikansk mango har genomgående studerats eftersom dess egenskaper har intresserat många forskare. Flera studier visar att afrikansk mango ger viktminskning.

I två studier valde man slumpvis ut två grupper med individer som behövde gå ned i vikt. De konsumerade en viss mängd afrikansk mango eller en placebo. Den första studien varade i 4 veckor och den andra i 10 veckor.

När studierna var genomförda hade personerna i den första studien som ätit irvingia gabonensis 30 minuter innan måltider tappat 5,6% av sin kroppsvikt, i den andra studien tio kilogram jämfört med 1% i placebogruppen. Forskarna observerade även en minskning av kolesterolet och glukosen i blodet.

Vindruvskärnor

Vindruvskärnor är rika på ämnen som kallas fenoler, såväl som tokoferol och proantocyanidiner, vilka är utmärkta antioxidanter för din kropp. De skyddar kroppen från fria radikaler och hjälper din vävnad och dina organ att skyddas från dessa ämnen. Den mest fantastiska delen är att dessa egenskaper, tack vare vitamin C, E och betakaroten, stannar kvar i kroppen i tre dagar för att effektivt bekämpa dessa skadliga element. Vindruvskärnor skyddar mot föroreningar, förbättrar cirkulationen och renar blodet, är antibakteriella och antiinflammatoriska, förebygger håravfall, anticarcinogena, förbättrar synen och håller huden ung och frisk eftersom de stimulerar produktionen av kollagen.

Ingredienser: Psylliumfröskal och skalade hampafrön, Psylliumfröskal, Hampafrön (skalade) Wild Irvingia-frön, Grapefrön, Naturligt fritt från gluten.

Innehåll: 350 gram/700 gram

Dosering: En matsked 1–3 gånger per dag eller enligt rekommendation. Men börja med lägre dos. En matsked intas med minst tre deciliter vatten, juice eller annan vätska. För lite vätska kan orsaka kramp i tarmen. Tänk på att det är mycket mat i 1 msk.

Endast för internt bruk!

Köp hampapsyl här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook