Brahmi powder – Bacopa Monnieri

Brahmi har fått sitt namn efter den högsta nivån av medvetenhet (Brahman eller Gudsmedvetande)

Inom Ayurveda är Brahmi känd som en hjärn tonika och arbetar på hjärnan genom sin effekt på tarmarnas mikrobiologi. Nyligen gjorda studier visar att Brahmi ger fräch hy, den verkar balansera din inre hud och lymfa.

Den sägs öppna kronchakrat (på toppen av hjässan) – punkten för högre medvetande

I synnerhet verkar Brahmi balansera upp din hud att beklä insidan av matsmältningssystemet där ny fräsch hud och hjälper nyttiga och hälsosamma mikrober: Dessa gör att neurotransmitters främjar frisk hud, jämt humör och kognitiva funktioner.

Brahmi har fått sitt namn efter den högsta nivån av medvetenhet (Brahman eller Gudsmedvetande), Brahmi Centella asiatica, Gotu Kola eller Bacopa Monnieri, och är en av de mest kraftfulla hjärn tonika inom det Ayuervediska apoteket. Brahmins löv liknar lilla hjärnan och används traditionellt för att främja minne och intelligens och för att lugna centrala nervsystemet. Den innehåller även Bacoside A och Bacoside B som hjälper till att öka kommunikationen mellan höger och vänster hjärnhalva, samt mellan nerv- och hjärnceller, vilket leder till bättre koncentrationsförmåga och bättre minne. Brahmi är även känt i ayurvedisk medicin för att stärka håret. Dess antioxidanta egenskaper ger rätt näring för dina hårrötter och därmed främjar dess tillväxt samt förhindrar tillväxt av gråa hår.

Brahmi ger en lugn och rogivande sömn, lugnar emotionell turbulens samtidigt som den förbättrar koncentration och vakenhet.

Brahmi är också känd för att stödja kroppens naturliga helande och blodcirkulationen.

Allmän information

Bacopa Monnieri är en medicininalväxt inom familjen flockblommmiga växter. Inom den Ayurveidska medicinen går den under benämningen Brahmanduki och används i traditionen som ”hjärnföda”. Bacopa Monnieri hör till gruppen adaptogena örter och anses kunna stimulera den mentala skärpan. Bacopa Monnieri är en välkänd och välanvänd ört i Kina och Indien. I Kina kallas den ”himlen full av stjärnor” och i Indien ”Brahamis” efter Brahman som är Gud. De sägs öppna kronchakrat (på toppen av hjässan) – punkten för högre medvetenhet. Bacopa Monnieri stärker binjurarna och nervsystemet, balanserar hjärnhalvorna och är bra mot mental förvirring, rensar ut toxiner från droger/alkohol, renar blod, lever, njurar, förebygger hjärtattacker och hjärnblödningar, stärker immunförsvaret, bra mot mental och fysiskt trötthet, feber, sömnsvårigheter, bakterier, svampar, eksem, herpes, psoriasis, acne, inflammatoriska led- och muskelsjukdomar. Bacopa Monnieri anses vara den renaste av alla örter inom ayurvedisk medicin. Bra för psykologisk och andlig utveckling.

Kliniska användningsområden

Dosering: 1 tsk (2-3 gram) 1 till 2 gånger per dag. rekommenderats. Blanda det i vätska: smoothies, vatten, juice eller liknande. Brahmi pulver kan kombineras med Ashwagandha pulver för ännu bättre effekt.

Behandlingstid: 1-3 månader med utvärdering.

Beräknad verkanstid: Inom en månad.

Lagringstid i levern: Okänd

Biotillgänglighet: Beroende av mag- och tarmkalens funktion

Brahmi är känd för att stödja kroppens naturliga helande och blodcirkulationen.

Toxisk dos och biverknignar – Illamående vid överdosering.

Försikighetsåtgärder – – Svåra hjärt-kärlsjukdomar, njursvikt.

Stärkande, binjurar och konventionella läkemedel – inga kända kontraindikationer

Kosttillskott används som ett komplement till en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rek. dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn.

Köp Brahmi här…

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook