Wild Yam

Wild Yam är en medicinalväxt vars rötter och knölar innehåller det verksamma ämnet Diosgenin som stimulerar kroppens förmåga att producera progesteron.

Wild Yam har en långvarig och väldokumenterad historia som medicinalväxt hos Sydamerikas indianer. Växtens rötter och knölar innehåller det verksamma planthormonet diosgenin. Hormonell balans för både för kvinnor och män.

Allt ifrån humörsvängningar till vallningar och klimakteriebesvär och PMS

Diosgenin är ett naturligt planthormon som är mycket likt de hormoner som normalt produceras av den mänskliga kroppen. Vid tillförandet av detta naturliga plantdiosgenin stimuleras kroppens förmåga att producera progesteron. Wild Yam hjälper till att återställa jämvikten i den hormoniella balansen.

Wild Yam, Dioscorea barbasco, är något som historiskt har använts inom örtmedicinen för kvinnors hälsa.

Innehållsdeklaration

60 tabletter. Varje kapsel innehåller motsvarande 5000 mg torkad råvara.

Ingredienser: Wild Yam, fyllnadsmedel (Mikrokristallinsk cellulosa, d-kalciumfosfat, magnesiumstearat (0,5%). Kapsel: (Vegetabilisk).

Dosering: 2 kapslar per dag eller enligt rekommendation.

Dosering: 1-2 tabletter per dag eller enligt ordination.

Allmän information

Wild Yam – En medicinalväxt vars rötter och knölar inne-håller det verksamma ämnet Diosgenin.

Wild Yam har en långvarig och väldokumenterad historia som medicinalväxt hos Sydamerikas indianer. Wild Yam är en medicinalväxt vars rötter och knölar innehåller det verksamma ämnet Diosgenin. Vid tillförandet av Wild Yam stimuleras kroppens förmåga att producera progesteron. Detta hjälper till att återställa jämvikten i den hormoniella balansen.

Wild Yam, Dioscorea barbasco, är något som historiskt har använts inom örtmedicinen för kvinnors hälsa.

Några av wild yams verkan inkluderar mild muskelavslappning och en mild urindrivande effekt.

Progesteron binds vid mottagarcellerna i hjärnan och framkallar en lugnande effekt på det centrala nervsystemet. I överdriven mängd kan progesteronet ha en avslappnande effekt på hjärnan och kan orsaka sömnighet. I en mycket liten grupp kvinnor som är extremt känsliga, kan progesteron förorsaka hormonell huvudvärk eller PMS-symptom. Det finns ingen långsiktig ogynnsam effekt av detta extra progesteron i mängder som kopierar kroppens fysiologiska nivå.

Man känner till flera olika typer av PMS. Kvinnor som lider av särskilda former av PMS kan ha ett relativt överskott av östrogen, som förorsakas antingen av för låg progesteronnivå eller för mycket östrogen i förhållande till progesteron. Detta tillstånd benämns ofta ”östrogendominans”. Vanliga symptom av östrogendominans inkluderar ömma bröst, uppsvälldhet, irritation och humörsvängningar. Om dina PMS-problem beror på för mycket östrogen eller otillräckligt med progesteron, kan tillskott av progesteron under andra halvan av din cykel (från ägglossning till mens) hjälpa dig att reducera dina PMS-symptom.

Terapeutisk användning

PMS relaterad till låga progesteronvärden.

Övergångsbesvär..

Sexuell svaghet hos kvinnor.

Symptom (progesteronbrist)

Hyperhydration – uppsvälldhet, kvarhållande av vätska, viktökning, ömhet i brösten.

Kolhydratbegär – begär efter sötsaker.

Huvudvärk och trötthet.

Irritation, humörsvägningar och oro.

Reaktion vid överdosering.

PMS-symptom.

Dåsighet

Trötthet

Förbättrar verkan hos.

Bredspektrumterapi.

Kudzu

Catuaba

Interaktioner

Essenteilla fettsyror

Bredspektrumantioxidanter

Bredspektrummineraler (Noacid)

Kudzu

Catuaba

Kontraindikationer

Varan (warfarin)

Östrogen?

Progesteron?

Share this...
Share on Facebook
Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *