Triphala – ett av världens mest värdefulla naturläkemedel

Triphala är en av de mest värdefulla naturläkemedel i världen. Triphala är ett av de viktigaste Ayurvediska preparaten tack vare dess balanserande effekt på matsmältningen och dess förmåga att främja regelbundenhet och rena matsmältningssystemet. Triphala främjar dessutom vacker hy, god syn, minne, blodcirkulation och matsmältning, vilket är betydande för ett friskt och lyckligt liv.

Triphala betyder tre frukter, och de tre frukterna är Haritaki, Amalaki och Bibhitaki. När de kombineras till Triphala utgör de en mycket kraftfull rasayana. En rasayana är en mycket intelligent kombination av örter som på en grundläggande nivå verkar uppbyggande för kroppen och därigenom bidrar till ett vitalt och långt liv.

Det är de tre beståndsdelarna i Triphala som gör det till ett så effektivt naturläkemedel. Amalaki är en stor återställare och en stark naturlig antioxidant och är också känd för att stärka immunförsvaret.

Köp kapslar  här…

eller pulver här…

Djuprengöring

Eftersom Triphala har en mild verkan kan du lugnt använda preparatet under en längre tid och det kan då ge en djupt rengörande effekt. Det går ”djupare” in i kroppen och frigör gifter på en mycket djupare nivå.

Triphala används vanligtvis för att lindra förstoppning. Men används också för att rengöra  mag-tarmkanalen, avgiftning av hela kroppen, näring och föryngring av vävnader, stöd för hälsosam matsmältning och förbättra näringsupptaget, förbättrad blodcirkulation, antivirala, antibakteriella, en naturlig antioxidant, som ett stöd för att rätta divertikulit / tarmfickor, irriterad tarm och ulcerös kolit

Triphala har dock en stark smak. Det rekommenderas att dricka det med juice eller att placera honung på tungan innan du sväljer. Det är ofta möjligt att hitta Triphala i tablettform, men är dock mera effektivt i pulverform och kan blandas noggrant i en liten mängd kallt eller varmt vatten eller sjuda i vatten och drickas som te. När den används som ett matsmältning eller laxermedel, är det bäst att ta Triphala på kvällen, ungefär två timmar efter att man ätit, och minst 30 minuter före sänggåendet. Ingen mat bör ätas före en och en halv timme efter intag. Den främjar även god sömn

https://draxe.com/triphala/

Användningsområden; Triphalans vanligaste användningsområde är att lindra förstoppning men används också för att rengöra och rensa mag-tarmkanalen, avgiftning av hela kroppen, ger näring åt och föryngrar vävnader, stödjer hälsosam matsmältning och förbättrar näringsupptag. Den förbättrar blodcirkulation, den är antiviral, antibakteriell, en naturlig antioxidant och som ett stöd för att rätta divertikulit / tarmfickor, irriterad tarm och ulcerös kolit (betyder ’blödande tjocktarmsinflammation’ och är en autoimmun och inflammatorisk tarmsjukdom, som endast berör tjocktarmen och ändtarmen). Osmält mat i tjocktarmen blir som ett växthus för bakterier och virus som kan vara grund för många obalanser.

Triphala renar långsamt och man kan därför äta den under längre perioder. Den löser upp toxiner på ett mycket djupt plan och ger därmed en betydande utrensningseffekt.

Triphala betyder tre frukter, och de tre frukterna är Haritaki, Amalaki och Bibhitaki. När de kombineras till Triphala utgör de en mycket kraftfull rasayana. En rasayana är en mycket intelligent kombination av örter som på en grundläggande nivå verkar uppbyggande för kroppen och därigenom bidrar till en normalt fungerade kroppsfunktion. Triphala är den äldsta och mest kända växtbaserade former i den vediska traditionen och populär för sitt unika näringsinnehåll.

Det är de tre beståndsdelarna i Triphala som gör det till ett så effektivt naturmedel. Amalaki är en stor och naturlig återställare för bibehållande av ett starkt immunförsvar.

Eftersom Triphala har en mild verkan kan du lugnt använda preparatet under en längre tid och det kan då ge en djupare effekt. Det går ”djupare” in i kroppen och frigör kroppsfrämmande ämnen på mycket djupare nivå. Triphala används vanligtvis för att främja en normalt fungerande metabolism. Men används också för att rena  mag-tarmkanalen, avgiftning av hela kroppen, näring och föryngring av vävnader, stöd för en noral matsmältning och förbättra näringsupptaget, förbättrad blodcirkulation, antiviral, antibakteriell, en naturlig antioxidant, som ett stöd för att rätta divertikulit / tarmfickor, irriterad tarm och ulcerös kolit

Triphala har dock en stark smak. Det rekommenderas att dricka det med varmt te och ej med kall juice eller andra kalla drycker. Du kan också placera honung på tungan innan du sväljer. Det är ofta möjligt att hitta Triphala i tablettform, men är dock mera effektivt i pulverform och kan blandas noggrant i en liten mängd kallt eller varmt vatten eller sjuda i vatten och drickas som te. När den används som ett matsmältning eller laxermedel, är det bäst att ta Triphala på kvällen, ungefär två timmar efter att man ätit, och minst 30 minuter före sänggåendet. Ingen mat bör ätas före en och en halv timme efter intag. Den främjar även god sömn

Dosering: Ta inte Triphala med kallt vatten, juice eller mjölk. Använd varmt vatten eller te. Rekommenderar att du börjar med ½ tsk dagligen för att så småningom öka mängden till 1 tsk dagligen. När den används som ett matsmältning eller laxermedel, är det bäst att ta Triphala på kvällen, ungefär två timmar efter att man ätit, och minst 30 minuter före sänggåendet. Ingen mat bör ätas före en och en halv timme efter intag. Den främjar även god sömn

Innehåller: Tre frukter; Amalaki-frukt, Bibhitaki-frukt, Haritaki-frukt

Ursprung: Indien

Köp Triphala här

Share this...
Share on Facebook
Facebook