Grön bananmjöl

Grönbananmjöl / Pisangpulver tillverkas av gröna omogna kokbananer som även kallas Plantain. Vi säljer endast kontrollerat plantainmjöl. Eftersom vissa bananmjöl kan innehålla tex. aska, salmonella, är det därför viktigt att veta att mjölet är kontrollerat av en oberoende myndighet.

GRÖNBANANMJÖL (Pisang pulver) innehåller Resistent Stärkelse 2 (RS2). Resistent Stärkelse 2 är en typ av stärkelse som inte tas upp i tunntarmen, utan når tjocktarmen oförändrat. Där smälter det och omvandlas till näring åt de goda tarmbakterierna.

RS2 kan reglera blodsockret, ge ökad produktion av smörsyra, fungera som prebiotika, stärka immunförsvaret, minska inflammationer i tarmväggen.
RS2 skiljer sig markant från andra sorters stärkelse avseende kroppens metabolism och uppsugningsförmåga.

Mjölet rekommenderas till alla som vill förbättra sin tarmhälsa, men speciellt för typ-2 Diabetiker som kan få lägre blodsocker på morgonen. GRÖNBANANMJÖL kan med fördel blandas med andra mjölprodukter. Det är en utmärkt ingrediens i bröd, gröt, barnmat, soppor och såser. Bananmjölet är naturligt glutenfritt och kan därför användas i en glutenfri kost vid celiaki eller vid sädesslagsallergi. Den är även rik på fiber, kalium, magnesium och järn.

Näringsinnehåll per 100 g

Energivärde: 1445kJ/341 Kcal

Fett: <1 g varav mättade fettsyror: <0,1 g

Kolhydrat: 76,6 g varav socker:  <0,5 g

Protein: 2,9 g

Salt: 0,13 g

Fiber: 7,7

RS2, Resistent Stärkelse 2: 47% (av kolhydrat)

Recept på Pannkaka: Vispa ihop 3 st ägg, 6 msk Grönbanan mjöl, 2 dl vatten och lite salt. Stek i kokosfett. Rör o i smeten mellan varje stekning.

Köp här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook