Kallpressad Svartkummin olja

Traditionella & Boostande Användningsområden


Unika fördelar med Nigella Sativa gör den minst sagt mycket intressant. Den har en rik sammansättning av proteiner, mineraler, kolhydrater och fetter (nästan alla former av omega-3 och omega-6-fettsyror) samt ca 15 aminosyror (byggstenar i protein, varav 9 är essentiella aminosyror)! Förutom denna imponerande näringsprofil innehåller oljan antioxidanten TQ. Svartkummin olja innehåller viktiga fettsyror som palmitinsyra, stearinsyra, linolsyra och oljesyra. Dessa bidrar till att upprätthålla normal och fräsch hud, inifrån och ut! Protein, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, folsyra, kalcium, järn, koppar, zink och fosfor gör även sitt. Detta är bara för att nämna några närande ämnen i oljan vi får från denna växt!
 Inte konstigt att läkarna till de egyptiska faraonerna använde fröna för att lugna upprörda magar samt behandla huvudvärk, tandvärk, förkylningar, astma och infektioner. Drottning Nefertiti – känd för sin enastående skönhet – använde svart fröolja för att stärka och föra lyster till håret och naglarna.

Mot multiresistenta bakterier och infektioner


Förmodligen har den mest lovande forskning som gjorts om svartkummin olja är angående multiresistenta bakterier. Den forskningen är verkligen värd att satsa sin energi på eftersom dessa så kallade ”super” bakterier håller på att bli en betydande risk för folkhälsan.
 Forskare på Jawaharlal Nehru Medical College bestämde sig för att undersöka hur potent svart fröolja var mot några av stammarna från de multiresistenta bakterierna som vi känner till och jämföra resultatet mot flera sorters antibiotika. Man fann att av 144 testade stammar var de flesta resistenta mot flera sorters antibiotika men hela 97 stycken hämmades av svartkumminolja. Detta resultat sätter svartkummin olja på en mycket speciell plats där, jämte oreganoolja, denna guldgruva är en av de ting på vår planet som vi kan skryta över dess potential. Den äldre befolkningen är särskilt utsatta och allmänt alla som utsätts för operationer, har öppna sår eller har ett försvagat immunförsvar.

För att balansera blodsockernivå


Jag nämnde tidigare att svartkumminolja traditionella använts för att balansera blodsockernivåerna. Detta förklaras i en artikel som publiceras av Journal of Endocrinology and Metabolism där forskare från det indiska rådet av medicinsk forskning betonat att nigella sativa skulle kunna vara ett av de få ämnen på planeten som föreslås förebygga både typ 1 och typ 2-diabetes genom att sänka seruminsulinkoncentrationer och minska förhöjd serumglukos. Enligt studieresultaten förbättrades glukostoleransen effektivt utan att visa på signifikanta biverkningar och dessutom har oljan mycket låg toxicitet.

Dr. Gary Null nämnde i Radio Network att svartkumminolja förmodligen är den viktigaste oljan man kan använda eftersom den vid varje användning stimulerar ett normalt fungerade immunförsvaret. Två studier gjordes år 1987 i Panama City, Florida, för att se hälsoeffekterna av svartkummin. Grupperna gavs ett gram svartkummin 2 gånger om dagen – eller placebo – och efter 4 veckor så visade slutresultatet på 72 % förbättring hos deltagarna från svartkummin-gruppen. Andra studier och behandlingar har gjorts på svart fröolja som visar på häpnadsväckande resultat av hälsofördelar för immunförsvaret och antiinflammatoriska effekter. Dessa anmärkningsvärda läkande egenskaper gör denna olja till en av de mest kraftfulla som människan känner till.


Är du gravid bör du undvika att inta black seed överhuvudtaget (oavsett i originell form eller som olja). Detta beror till stor del på att örten är väldigt stark, kan påverka livmoderns muskulaturen och ge sammandragningar. Man vet inte exakt hur detta kan influera en graviditet men experter menar att det ändå är bäst att avstå när man väntar barn.
Det finns dock många höggravida som vill sätta igång förlossningen när de nått de fullgånga 40 veckorna (eller över;)). Då är svartkummin-te ett hett naturligt tips. Enligt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center bör gravida undvika att inta black seed överhuvudtaget (oavsett i originell form eller som olja). Flera studier har dock påvisat att nigella sativa ökar mjölkproduktionen hos ammande mammor.

 

Kraften bakom Svartkumminolja: Fytokemikalier

Nigella sativa växten har en unik sammansättning av näringsämnen vilket tacksamt gett svartkumminoljan dess imponerande näringsprofil och välgörande egenskaper. Men den verkliga kraften bakom svartkumminolja är dess fytokemikalier!
En fytokemikalie är ett kemiskt ämne som finns i växter – men det är inte ett näringsämne. Ämnesområdet är gigantiskt och de kan vara av stort intresse för mänskligheten. Nigella sativa bär på en mycket unik kemisk struktur som i kombination gör den så effektiv!
Svamp och mögel inte kan existera i närvaron av fytokemikalier och i en artikel publicerad av Journal of Biochemistry & Molecular Biology där forskare testade 3 sorter av fytokemikalier mot 30 humana patogener och blev förvånade över att upptäcka att varje förening visade 100% hämmande egenskaper för trettio utvärderade patogener. En av dessa är Thymoquinone.
Thymoquinone är en aktiv ingrediens i svartkummin frön och forskare har undersökt den sedan 1960-talet. Intressant nog verkar thymoquinone dessutom som en fri radikal.

Rekommenderat daglig dos; 1 tsk morgon och kväll
Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn. Överdosera ej rek. dos. Kosttillskott är ej alternativ till varierad kost.

Kosttillskott används som ett komplement till en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rek. dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn.

Köp svartkummin olja här…

Share this...
Share on Facebook
Facebook