Chaga – Inonotus Obliquus

Chaga kungen av örter – en gåva från Gud

Fin-fin Chaga hos Naturligt vis – Naturapoteket i Virserum. Det vita kristalluddet är Betulinsyra som bl a sägs bota cancer. Vårt Chaga pulver är nästan gult till färgen och det beror på att vi inte tar med den svarta hårda barken när vi mal. Då blir pulvret mörkare, så det är lätt att se om man köpt fin-fin chaga eller om man betalt för värdelös bark

Sprängticka innehåller en komplex cocktail av fytonäringsämnen och immunaktiverande föreningar såsom betaglukaner (komplexa kolhydrater) eller polysackarider som också finns i alger, jäst, havre, etc. De boostar immunförsvaret och fungerar genom att stimulera kroppens förmåga att skapa cellulära försvar.

Sibirisk Chaga är 100 % naturlig, säkert och effektivt skördad i naturen, och växer bäst vid – 40 grader C. Innehållande mer än 215 phytoneutrients, Chaga har 25 till 50 gånger mer SOD antioxidanter än Agarigus, CoQ 10, vitamin C och vilda blåbär, och är rankad bland de högsta i den antioxidantiska mätskalan. Sibirisk Chaga innehåller ett överflöd av beta glukosen,saponiner, aminosyror, belulinsyra, naturliga mineraler och är utformad i det revolutionära Pi vattnet (Pi vatten har samma funktion och energi som vattnet i din kropp).

Över 1400 moderna vetenskapliga publikationer indikerar att dessa komponenter kan erbjuda lösningar för att slåss mot virus och svamp sjukdomar, stimulera det centrala nervsystemet, bromsa tillväxten av tumörer och cancer celler, minska mängden vita blodkroppar, sänka blodtryck arteriellt som venöst, minska sockernivåer, förbättra färg och elasticitet i huden, återfå ungdomligt utseende och avgifta levern, njurarna och mjälten. Chaga – Inonotus Obliquus.

Chaga är en parasitisk svamp som växer på björkar och alar i kallare klimat. Chagan har använts i Ryssland som folkmedicin sedan 1500-talet och Nobelprisvinnaren Alexandr Solzjenitsyn krediterar den med att den botade hans cancer. Chaga te används i ryska folkmedicinen som botemedel för en rad olika åkommor, som magkatarr, magsår, tuberkulos och cancer. Färska studier visar att den har en väldigt hög sammansättning av antioxidanter. FDA har rekommenderat att folk bör öka sin antioxidant konsumtion till 7000 ORAC enheter per dag för att minska risken för cancer

ORAC står för Oxygen Radical Absorbent Capacity (radikal syreupptagningsförmåga?). Det är en skala som mäter mängden av fria syreradikaler i din kropp som mat eller tillskott kan absorbera. Fria syreradikaler skapas i vår kropp under normalt dagligt leverne; elektricitet, föroreningar, solexponering och många fler oundvikligheter. Dessa fria radikaler studsar omkring i vår kropp, misshandlar vår cellstruktur och inre organ och gör oss mer mottagliga för sjukdomar. Cigarettrök är full av fria radikaler. Någonsin märkt att rökare ser äldre ut?

Forskare har också upptäckt att konsumering av mat med högt ORAC resultat hjälper att skydda mot åldersrelaterad minnesförlust. Chaga har den högst rapporterade ORAC resultatet i naturlig föda eller oljor. Chaga har också Polysackarider, som andra medicinska svampar innehåller, och Triterpener som annars bara finns i Ganodema.

Chagans nyttiga sammansättning
Det är bland annat sammansättningen av dessa fyra ämnen som gör chaga så unik:
1. Polysackarider/ betaglukaner
, svampens kolhydrater och chagans främsta komponent. De ökar energinivån och boostar hjärnan och levern.
2. Betulin/Betulinsyra
 kan enligt studier vara effektiv mot cancerceller. Forskning visar också att de är helt ofarliga för friska celler.
3. Fytosteroler, Lanosteroler och Inotodiol
Fytokemikalier och fenoler kan stoppa tillväxten av skadliga bakterier.
4. Melanin är den kemiska substansen som gör att Chaga innehåller högsta halten av antioxidanter bland medicinalsvampar.

 

Köp chaga extrakt 50 ml här…

Köp chaga 100g här…

Köp chaga 200g här…

Köp chaga pulver 100g här…

 

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook