Äkta Ceylon Kanel stång / Cinnamomum Zeylanicum

100 % äkta Ceylon kanel organisk och ekologiskt odlad. Äkta Kanel som hälsokost har många fördelar inom många områden.

Kanel tillsammans med honung sägs ha den största positiva effekten på en rad olika åkommor. Kanel har använts som läkemedel i över 4000 år för att värma kalla händer och fötter och motverka gaser i magen och diarréer. Kanelen börjar tas nu mer på allvar som medicin och som exempel har israeliska forskare i laboratorieförsök visat att extrakt av kanel hämmar magsårsbakterien Helicobacter pylori lika effektivt som antibiotika och de tänker nu börja behandla patienter med kanelextrakt. Studier har också visat att en halv tesked Äkta Kanel om dagen sänker blodsockret hos personer med typ 2-diabetes.

Oljan från kanel innehåller aktiva komponenter som kallas cinnamaldehyd, kanel acetat och kanelalkohol. Cinnamaldehyd har blivit välutforskat eftersom dess effekter på blodplättar bidrar till att förhindra oönskad ihopklumpning av blodkroppar. Kanelens eteriska oljor kvalificerar det också som en ”antimikrobiell” mat, och kanel har studerats för sin förmåga att hjälpa till att stoppa tillväxten av bakterier såväl som svampar, inklusive den vanligen problematiska jäst Candida. Kanelens antimikrobiella egenskaper är så effektiva att ny forskning visar att denna krydda kan användas som ett alternativ till traditionella konserveringsmedel. Den har ett av de högsta antioxidantvärdena av alla livsmedel och dess användning i medicin behandlar allt från illamående till menstruation och energi till diabetes.

OBS: “Kanel motverkar infektioner vilket är en stor faktor vid sköldkörtelbesvär. Kanel hjälper till att reglera blodsockernivån och minskar nivåer av fasteglucos, totalkolesterol. Kanel verkar för att modulera immunsystemet. Regulatoriska T-celler hjälper till att förhindra autoimmunitet”

OBS: Denna blogg drivs i privat regi med hänvisning till yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

Köp kanelstång här

Köp mald kanel här

Share this...
Share on Facebook
Facebook