Blåbärs pulver

Blåbärspulver är ett gott bärpulver med härlig smak av blåbär. Helt naturligt – Inga tillsatser.

Blåbär av den nyttiga sorten (Vaccinium myrtillus) lika mörkt men aningen sötare (och godare) än vanligt. (Mer sol?) Dessa bär växer vilt i Norden och är ekologiskt certifierade, de är torkade på låga temperaturer.

Att blåbär innehåller rikligt med antioxidanter och vitaminer är känt sedan tidigare. Nu visar ny forskning vid Lunds Tekniska Högskola att även blåbärens fibrer är viktiga och kan lindra och skydda mot tarminflammationer, t.ex Ulcerös kolit. Ännu bättre blir den skyddande effekten om blåbär äts tillsammans med probiotika.

Vi ska vara glada över blåbären som växer i våra skogar. För våra blåbär har, till skillnad från de stora amerikanska blåbären, färg i både fruktkött och skal. De amerikanska bären är bara blå i skalet. Därför innehåller de nordiska blåbär en högre halt av antocyanosider (antioxidanter).
Antioxidanten antocyanin bidrar till att skydda kroppens celler.

Blåbär innehåller många vitaminer och mineraler, bl.a. kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn, B-vitamin och betakarotener.
Blåbär innehåller hög halt av antioxidanterna flavonoider och antocyaniner. Det är antocyaniner som ger blåbär deras blåa färg. De innehåller också rikligt med C-, E-, B6-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium. C-vitaminförekomsten i blåbär är hög.

Ingredienser:

Handplockade, vilda blåbär. Inget tillagt.
RAW (lufttorkad under 40 grader C / 104F).
Fri från gluten, mejeri, jäst, soja och nötter.
Förvaring: Torrt, mörkt och svalt. Få ej frysas.
OBS! Pulvret kan packa sig och bli hård under transport. Skaka därför väl före användning.
Serveringsstorlek: Vi rekommenderar 1-2 teskedar dagligen, på  t e x på gröt, flingor, smoothie eller yoghurt.

Köp blåbärspulver här…